List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-6

    List of Important Computer Questions
    List of Important Computer Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-6:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming Insurance and Bank PO/Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which is the most widely used input device?
    a)   modern
    b)   keyboard
    c)   monitor
    d)   mouse
    e)   None of these


    2).What does CPU contains?
    a)   An analytical engine and a control unit
    b)   A card reader and a printing device
    c)   A control unit and an arithmetic logic unit
    d)   An arithmetic logic unit and a card reader
    e)   None of these


    3).A single byte represents __________ values.
    a)   64
    b)   16
    c)   4
    d)   256
    e)   512


    4).Transformation of input into output is performed by____
    a)   Input – Output
    b)   Peripherals
    c)   Memory
    d)   Storage
    e)   CPU


    5).The subsystem of the Kernel and hardware that cooperates to translate virtual to physical addresses comprises_______.
    a)   Input /Output Management Subsystem
    b)   Memory Management Subsystem
    c)   Process Management Subsystem
    d)   All the above
    e)   None of these


    6).If the _______bit in X. 25 standard is set to 1, it means that there is more than one packet.
    a)   P
    b)   D
    c)   M
    d)   Q
    e)   None of these


    7).A pre – designed document that already has coordinating fonts, a layout, and a background is called as______.
    a)   ruler
    b)   model
    c)   guide
    d)   template
    e)   None of these


    8).A personal computers connect together to form a ______.
    a)   Enterprise
    b)   Supercomputer
    c)   Server
    d)   Network
    e)   None of these


    9).Computer language used on the Internet is______.
    a)   COBOL
    b)   BASIC
    c)   Java
    d)   Pascal
    e)   None of these


    10).You click at B to make the text
    a)   Italics and Underlined
    b)   Underlined
    c)   Italics
    d)   Bold
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). e)   5). b)   6). c)   7). d)   8). d)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: