List of Important Financial Awareness Questions for Upcoming Insurance Exams Set-2

    List of Important Financial Awareness Questions for Upcoming Insurance Exams
    List of Important Financial Awareness Questions for Upcoming Insurance Exams Set-2:
    The list of Important Questions from Financial Awareness for Upcoming Insurance Exams was given here; candidates those are preparing for this examination can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).NABARD Stands for_________.
    a)   National Bank of Agriculture and Revenue Development
    b)   National Bureau of Agriculture and Revenue Development
    c)   National Bank of Agriculture and Rural Development
    d)   National Bank of Agriculture and Regional Development


    2).”We Know India Better” is the tagline of which of the following Companies?
    a)   Bajaj
    b)   Amul
    c)   Max New York Life Insurance
    d)   LIC of India


    3).If the part of profit or others surpluses of a company is distributed proportionately among the all shareholders is called________.
    a)   Equity Share
    b)   Preference Share
    c)   Face Value
    d)   None of these


    4).Which of the following is related to Zero Coupon Bonds?
    a)   Which are issued at a discount and redeemed at part
    b)   Which fail to yield an income for the creditors
    c)   The market price of which may fail suddenly and heavily
    d)   On which the entire interest income is paid at the time of purchase


    5).In India Ankaleshwar is famous for the production of______.
    a)   Coal
    b)   Petroleum
    c)   Iron Ore
    d)   Bauxite


    6).Tirupur is famous for the huge exports of ________ to many parts of the world.
    a)   Gems and Jewelry
    b)   Handicrafts
    c)   Knitted Garments
    d)   Leather Goods


    7).Among the following which is the largest producer of Cashew Nuts in India?
    a)   Assam
    b)   Punjab
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Kerala


    8).Capital Market comprises of ___________.
    a)   RBI and Nationalized Bans
    b)   Stock Markets and Banks
    c)   Stock markets& Bond Markets
    d)   Bank and Insurance Companies


    9).Which is the first bank in India with limited liability, managed by Indian and founded in 1881?
    a)   Punjab and Sindh Bank
    b)   Oudh Commercial Bank
    c)   Hindustan Commercial Bank
    d)   Punjab National Bank


    10).Among the following countries which is NOT a member of IBSA?
    a)   South Africa
    b)   Bangladesh
    c)   Brazil
    d)   India

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). c)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). c)   9). b)   10). b)

    People Also Visited:

    Click Here to Follow Us on Facebook


    / 5. Reviews