List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-1

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-1:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which among the following is/are example of dwarf planet in our solar system?
    a)   Pluto
    b)   ceres
    c)   Haumea
    d)   Eris
    e)   All the above


    2).Which among the following is NOT an example of igneous rocks?
    a)   Basalt
    b)   Pumice
    c)   Andesite
    d)   Granite
    e)   None of these


    3).___________ is the hottest planet in the solar system?
    a)   Jupiter
    b)   Venus
    c)   Mercury
    d)   Mars
    e)   Earth


    4).The upper section of the Earth’s crust is made up (around 95 per cent) of?
    a)   Igneous rocks
    b)   metamorphic
    c)   sedimentary rocks
    d)   Only 2) and 3)
    e)   None of these


    5).Which among the following is the major river of India that does not run from east to west?
    a)   Mahi
    b)   Tapi
    c)   Narmatha
    d)   Kaveri
    e)   None of these


    6).The Ganges has the longest course among the rivers that flows in India. Which is the second longest course river in India?
    a)   Krishna
    b)   Godaveri
    c)   Ghagra
    d)   Yamuna
    e)   Narmada


    7).Guwahati is the Capital of Assam, is located on the bank of?
    a)   Gomati
    b)   Brahmaputra
    c)   Ganga
    d)   Ghaghra
    e)   Teesta


    8)._____ is the theme of the 18thSAARC summit held on 26- 27 November in Kathmandu, Nepal?
    a)   Sustaining the Himalayan ecosystem
    b)   Suppression of terrorism and drug trafficking
    c)   Deeper integration for peace and prosperity
    d)   Food, shelter and education for all
    e)   None of these


    9).Who is the 14th and current Attorney General of India?
    a)   Ashwani Kumar
    b)   Ranjit Kumar
    c)   Gopal Subramaniam
    d)   Mohan Prasaran
    e)   Mukul Rohatgi


    10).SAFTA stands for____.
    a)   South Asian Free Technology Area
    b)   South Asian Free Tourism Area
    c)   South Asian Free Transport Area
    d)   South Asian Free Trade Area
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). e    2). e)   3). b)   4). a)   5). d)   6). b)   7). b)   8). c)   9). e)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: