List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-10

    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-10:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Who has chosen for Vikram Sarabhai Memorial Award for 2014-15 as announced by Indian Science Congress Association (ISCA) on 10 January?
    a)   Roddam Narasimha
    b)   Mylswamy Annadurai
    c)   G Madhavan Nair
    d)   MYS Prasad
    e)   Subbiah Arunan


    2).____________ is the Indian swimmer to set a world record by swimming 1.4 miles in 52 minutes in one degree Celsius temperature in the Antarctic Ocean on 14 January?
    a)   Aditi Dhumatkar
    b)   Malavika Vishwanath
    c)   Pooja Raghava Alva
    d)   Bhakti Sharma
    e)   None of these


    3).Who is the new Chief Election Commissioner of India?
    a)   SY Quraishi
    b)   Hari Shankar Brahma
    c)   VS Sampath
    d)   Syed Nasim Ahmad Zaidi
    e)   Shashi Kant Sharma


    4).How many banks are associated with State Bank of India (SBI) at present?
    a)   Seven
    b)   Five
    c)   Four
    d)   Six
    e)   None of these


    5).The Central Government contributes towards the capital of Regional Rural Banks (RRBs) through_______.
    a)   SBI
    b)   RBI
    c)   NABARD
    d)   SIDBI
    e)   None of these


    6).From which of the following institutions does Leela Samson has resigned recently?
    a)   IRDA
    b)   CBFC
    c)   TRAI
    d)   FCAT
    e)   None of these


    7).Who is the new brand ambassador of Haryana Government?
    a)   Ravi Shankar
    b)   Kiran Bedi
    c)   Ramdev
    d)   Gurmeet Ram Rahim
    e)   None of these


    8).The National Award for e-Governance for the best district-level initiative in the country has been given to_________.
    a)   Jammu& Kashmir
    b)   Sikkim
    c)   Tamil Nadu
    d)   Kerala
    e)   Karnataka


    9)._____________ is fair and remunerative price (FRP) for sugarcane approved by the CCEA on 16 January for the 2015-16 seasons (October-September).
    a)   Rs.210 per quintal
    b)   Rs. 230 per quintal
    c)   Rs. 280 per quintal
    d)   Rs. 300 per quintal
    e)   Rs. 250 per quintal


    10).Which pairs have won the women’s doubles title of the 2015 Sydney International?
    a)   Martina Hingis and Flavia Pennetta
    b)   Sania Mirza and Bethanie Mattek-Sands
    c)   Kimiko Date-Krumm and Karolina Pliskova
    d)   Abigail Spears and Raquel Kops-Jones
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). b)   4). b)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). b)





    Online Mock Tests 2019: