List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-12

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-12:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Who has been selected for the prestigious Vyas Samman for the year 2014 for his work ‘Premchand kee Kahaniyo Kaa Kaalkramanusar Adhyayan’?
    a)   Kedarnath Singh
    b)   Kamal Kirshore Goyanka
    c)   Ashok Vajpeyi
    d)   Kunwar Narayan
    e)   None of these


    2).Recently, Giorgio Napolitano resigned as the president of_______.
    a)   Sweden
    b)   France
    c)   Italy
    d)   Spain
    e)   None of these


    3).The project ‘Sandesh One’ is a first-of-its-kind public-private partnership (PPP) programme to develop a network of trained women entrepreneurs in the stage of _______.
    a)   Gujarat
    b)   Rajasthan
    c)   Kerala
    d)   West Bengal
    e)   Assam


    4).The Reserve Bank of India (RBI) has signed a MoU for cooperation in the area of central banking with ____________.
    a)   People’s Bank of China
    b)   Bank of Japan
    c)   Federal Reserve
    d)   European Central Bank
    e)   Swiss National Bank

    5). Kolinda Grabar-Kitarovic has become the first female president of _______.
    a)   Montenegro
    b)   Bulgaria
    c)   Slovenia
    d)   Sweden
    e)   Croatia


    6).Which is the first development bank of India, which was started in 1948?
    a)   Industrial Finance Corporation of India (IFCI)
    b)   Export Import Bank (Exim Bank)
    c)   Industrial Development Bank of India (IDBI)
    d)   Small Industries Development Bank of India (SIDBI)
    e)   None of these


    7).Two suspected militants slaughtered 12 people at the office of which French magazines on 7 January?
    a)   Hara-Kiri
    b)   Le Charivari
    c)   Le Nain Jaune
    d)   Charlie Hebdo
    e)   Le Rire


    8).Who won the men’s singles title of the Chennai Open on 11 January?
    a)   Aljaz Bedene
    b)   Mahesh Bhupathi
    c)   Leander Paes
    d)   Stanislas Wawrinka
    e)   Kei Nishikori


    9).19th National Youth Festival was held in which of the following cities, that starts from 8th January?
    a)   Guwahati
    b)   Aizawl
    c)   Agartala
    d)   Itanagar
    e)   Kohima


    10).Who is the New Prime Minister of Sri Lanka?
    a)   Ranil Wickremasinghe
    b)   Maithripala Sirisena
    c)   Chandrika Kumaratunga
    d)   Mahindra Rajapaksa
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). c)   4). d)   5). e)   6). a)   7). d)   8). d)   9). a)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: