List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-13:

    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-13:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which is the first state in India to ban the sale of loose of cigarettes?
    a)   Haryana
    b)   Punjab
    c)   Delhi
    d)   Maharashtra
    e)   Odisha


    2).Who is the Present chairman of Indian Space Research Organisation (ISRO)?
    a)   Subbiah Arunan
    b)   MYS Prasad
    c)   Shailesh Nayak
    d)   AS Kiran Kumar
    e)   None of these


    3).As per the new KYC norms for NBFCs, which of the following regarding full KYC updation of individuals and entities in not correct?
    a)   Low – risk customers – at least every eight years
    b)   High – risk customers – at least every two years
    c)   Medium – risk customers – at least every eight years
    d)   BPL customers – KYC not required
    e)   None of these


    4).According to the resolution that passed by the full United Nations General Assembly on 20 Dec 2013, the year 2015 was declared as________.
    a)   International Year of Light
    b)   International Year of Peace
    c)   International Year of Internet
    d)   International Year of Yoga
    e)   None of these


    5).In which states of India do the world’s first mangrove zoo is coming up?
    a)   Jharkhand
    b)   Tripura
    c)   West Bengal
    d)   Odessa
    e)   Assam


    6).Who has been voted the 2014 Asian Tour Player’s Player of the year?
    a)   Gaganjeet Bhullar
    b)   Shiv Chowrasia
    c)   Jyoti Randhawa
    d)   Anirban Lahiri
    e)   None of these


    7).The MSME Banking Excellence Award 2014, instituted by Chamber of India Micro Small and Medium Enterprises, has been bagged by ________.
    a)   Dena Bank
    b)   Bank of India
    c)   Corporation Bank
    d)   Canara Bank
    e)   Indian Bank


    8).Which committee formed to suggest ways and means to raise the revenue of Indian Railways which submitted its report on 30 December?
    a)   E Sreedharan Committee
    b)   DK Mittal Committee
    c)   Arvind Panagariya Committee
    d)   Bibek Debroy Committee
    e)   None of these


    9).Under the India’s Make in India campaign, the United Kingdom on 10th Jan announced a campaign to forge collaboration with Indian companies, what is the name of the campaign?
    a)   United We Exceed
    b)   Great Collaborations
    c)   Made In UK
    d)   Produce In UK
    e)   None of these


    10).Which is the first Indian State to sign a MoU with the UN energy initiative Sustainable Energy for All (SE4ALL)?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Jharkhand
    d)   Bihar
    e)   Goa

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). d)   4). a)   5). c)   6). d)   7). c)   8). b)   9). b)   10). b)

    / 5. Reviews