List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-16

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-16:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).With which countries, for the first time, Pakistan has signed an energy deal worth USD 1.7 billion to lay a gas pipeline from Karachi to Lahore?
    a)   Japan
    b)   UK
    c)   Russia
    d)   France
    e)   US


    2).The Singapore – bound flight QZ8501, Which crashed into Java Sea on 28 December after taking off from Surabaya, Indonesia, belonged to
    a)   Qatar Airways
    b)   Air Asia
    c)   Lufthansa
    d)   Singapore Airlines
    e)   Vistara


    3).Who has won the inaugural USD 500,000 Dubai Open golf tournament?
    a)   Wang Jeun-hum
    b)   Jyoti Randhawa
    c)   Shiv Kapur
    d)   Gaganjeet Bhullar
    e)   Arjun Atwal


    4).Which is a probable private bank to function in India?
    a)   IRBI
    b)   IDFC
    c)   IFCI
    d)   Asirvad Microfinance
    e)   SKS Microfinance


    5).Which among the following is NOT a commercial bank?
    a)   Urban Co-operative Banks
    b)   Public Sector Banks
    c)   Foreign Banks
    d)   Private Banks
    e)   Regional Rural Banks (RRBs)


    6).Who has been named the under – secretary – general for field support, department of field support (DFS) at the United Nations?
    a)   Koul Panha
    b)   Ameerah Haq
    c)   Atul Khare
    d)   Vijay Nambiar
    e)   None of these


    7).The government has ordered a cut of nearly 20% in its 2014-15 healthcare budgets due to fiscal strains. India spends about _____ of its GDP on public health?
    a)   1 per cent
    b)   8.3 per cent
    c)   5.3 per cent
    d)   3 per cent
    e)   None of these


    8).Which is the leading private sector banks in India has joined PM Narendra Modi’s Digital India programme with the launch of its own ‘digital village’ project and adopting an entire village in Gujarat?
    a)   Axis Bank
    b)   Kotak Mahindra Bank
    c)   HDFC Bank
    d)   ICICI Bank
    e)   Federal Bank


    9).Which is NOT a function of banks in India?
    a)   Transfer of Funds
    b)   Purchase and Sale of Foreign Exchange
    c)   Providing safe custody of customer’s valuables
    d)   Spelling gold and silver coins
    e)   None of these


    10).What is‘pay-in-slip’?
    a)   An instrument used for transferring money
    b)   A slip used to deposit money/cheque in one’s account
    c)   Another name of cheque
    d)   A slip used for withdrawal
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). e)   4). b)   5). a)   6). c)   7). a)   8). d)   9). e)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: