List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-17

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-17:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which state governments have fixed minimum educational qualifications for contesting polls for panchayat samiti and district council elections recently?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   West Bengal
    d)   Rajasthan
    e)   Uttar Pradesh


    2). Beji Caid Essebsi is the new president of ________.
    a)   Tunisia
    b)   Libya
    c)   Nigeria
    d)   Yemen
    e)   None of these


    3).Who has been named the Business Standard Banker of the Year for 2013 – 14?
    a)   Romesh Sobti
    b)   Uday Kotak
    c)   Aditya Puri
    d)   Chanda Kochhar
    e)   Abraham Koshy


    4).Banks does not allow their customers to avail which of the following services under ‘mobile banking’?
    a)   Balance inquiry
    b)   Money transfer
    c)   Payment
    d)   Loan application
    e)   None of these


    5).Who is the present deputy governor of the Reserve Bank of India (RBI)?
    a)   SS Mundra
    b)   Subir Gokarn
    c)   Anand Sinha
    d)   K C Chakrbarty
    e)   Nachiket Mor


    6).Who is the new Director General of Civil Aviation (DGCA)?
    a)   M Sathiyavathy
    b)   Arun Mishra
    c)   Prabhat Kumar
    d)   Ashok Lavasa
    e)   None of these


    7).Which countries have won the women’s Kabaddi World Cup 2014 title?
    a)   Pakistan         
    b)   India
    c)   New Zealand
    d)   Iran
    e)   None of these


     8).Who has been appointed as the two permanent members of the newly formed NITI Aayog?
    a)   Arvind Panagariya and VK Saraswat         
    b)   Bibek Debroy and VK Saraswat
    c)   Arvind Pangariya and Sindhushree Khullar
    d)   Bibek Debroy and Arvind Panagariya
    e)   None of these


    9).The Government has announced to continue subsidy on fertilizers. The government provides urea to farmers at a fixed subsidized maximum retail price (MRP) of _______ per tonne.
    a)    Rs. 5,360        
    b)    Rs. 4,120
    c)    Rs. 5,360
    d)    Rs. 6,100
    e)   None of these


    10).Donald Ramotar was the chief guest at the Pravasi Bharatiya Divas 2015 held in Gandhinagar, Gujarat from January 7 – 9. He is the president of ________.
    a)   Suriname      
    b)   Guyana
    c)   Seychelles
    d)   Fiji
    e)   South Africa


    Answers:                                       
    1). d)   2). a)   3). a)   4). e)   5). a)   6). a)   7). b)   8). b)   9). c)   10). b)


    Online Mock Tests 2019: