List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-19

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-19:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which is not correct with respect to the recent visit of the US President Barack Obama to India?
    a)   He is the first US President to visit India twice during office.
    b)   India and the US achieved a breakthrough on operationalisation of the civil nuclear deal.
    c)   For the first time a woman officer (Pooja Thakur) led the tri – service Guard of Honor
    d)   The US pledges $4 billion in loans and investment.
    e)   He is the second US President to the chief guest at the Republic Day of India.


    2).Which countries will host the World Twenty 20 championship in 2016?
    a)   New Zealand
    b)   Sri Lanka
    c)   England
    d)   India
    e)   Australia


    3).Lala Lajpat Rai’s 150 birth anniversary was celebrated on 28 January and he were associated with foundation of which bank in 1895?
    a)   Allahabad Bank
    b)   Imperial Bank of India
    c)   Central Bank of India
    d)   Punjab National Bank
    e)   Other than those given as options


    4).Announcing the sixth bi-monthly monetary policy review on 3 Feb, the RBI cut the Statutory Liquidity Ratio (SLR) by 50 basis points. With effect from 7 Feb, the new SLR is_______.
    a)   23 per cent
    b)   22.50 per cent
    c)   21.50 per cent
    d)   21 per cent
    e)   22 per cent


    5).___________ is the currency of Greece.
    a)   Greek dollar
    b)   Euro
    c)   Greek franc
    d)   Greek lev
    e)   Greek lungu


    6).Which state capitals has become the first fully Wi-Fi- enabled metro city for the country?
    a)   Kolkata
    b)   Bangalore
    c)   Mumbai
    d)   Chennai
    e)   New Delhi


    7).Name the sportspersons who is not an awardee of the coveted Padma Shree award this year?
    a)   Sardara Singh
    b)   PV Sindhu
    c)   Arunima Sinha
    d)   Mithali Raj
    e)   Saina Nehwal


    8).RBI has asked all the banks to display, which of the following on their websites from 1st April 2015?
    a)   Loan interest rates
    b)   Loan processing fees
    c)   CIBIL scores of individuals
    d)   All the above
    e)   Only 1) and 2)




    9).The State Bank of India (SBI), the country’s largest public sector bank, has signed a loan agreement for 10 million euro (above Rs 700 cr) with which of the following banks to support SMEs in India?
    a)   Bank of Japan (BoJ)
    b)   European Investment Bank (EIB)
    c)   Deutsche Bank
    d)   Softbank
    e)   Other than those given as options


    10).The Cash Reserve Ratio (CRR) prescribed by the RBI is 4 per cent. In this case, a bank with net demand and time deposits of Rs 50,000 will have to deposit what amount with the RBI as liquid cash?
    a)   Rs 2,000
    b)   Rs 10,000
    c)   Rs 5,000
    d)   Rs 4,000
    e)   Other than those given as options

    Answers:                                 
    1). e)   2). d)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). e)   8). e)   9). b)   10). a)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: