List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-2

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-2:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Nitrogen is most abundant gas in the atmosphere and it accounts for 78 per cent of the gases and which is the second most abundant gas in the atmosphere?
    a)   Oxygen
    b)   Carbon di oxide
    c)   Hydrogen
    d)   Argon
    e)   None of these


    2).Whose signature is present in the Indian 100 – rupee banknote?
    a)   The President
    b)   One of the RBI Deputy Governors
    c)   RBI Governor
    d)   Finance Secretary
    e)   Finance Minister


    3).Who is the present deputy chairman of Rajya Sabha, the upper house of the Indian Parliament?
    a)   Mani Shankar Aiyar
    b)   K Rahman Khan
    c)   PJ Kurien
    d)   Najma Heptulla
    e)   Hamid Ansari


    4).Article 377 of the Indian Constitution is associated with_______
    a)   Child rights
    b)   Special status of Jammu and Kashmir
    c)   Homosexuality
    d)   Armed Forces Special Powers Act
    e)   None of these


    5).The use of LED bulbs is promoted by the Government that emphasizing on the need for conserving energy. Here LED stands for_____.
    a)   Light Emitting Display
    b)   Light Enabled Diode
    c)   Light Engine Display
    d)   Light Emitting Diode
    e)   None of these


    6).The Government re – launched the saving instrument Kisan Vikas Patra (KVP), then the invested money will get doubled in
    a)   108 months
    b)   84 months
    c)   96 months
    d)   100 months
    e)   72 months


    7).What is the nature of commonly used toothpaste?
    a)   neutral
    b)   acidic
    c)   corrosive
    d)   basic
    e)   None of these


    8).Among the following which is acidic in nature?
    a)   Lime water
    b)   Lime juice
    c)   Antacid
    d)   Human blood
    e)   None of these


    9).Which country has tested Wu – 14, a hypersonic strike vehicle that can be used to deliver weapons even breaching some missile shield system?
    a)   China
    b)   Iran
    c)   Russia
    d)   US
    e)   Israel


    10).Which country won the Champions Trophy hockey men’s title held at Bhubaneswar on 14 December?
    a)   Australia
    b)   India
    c)   Pakistan
    d)   Argentina
    e)   Germany


    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). c)   4). c)   5). d)   6). d)   7). d)   8). b)   9). a)   10). e)

    Click Here to Follow US on Faceook


    / 5. Reviews