List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-22

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-22:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).What is the name of the pathways that supports communication among the various electronic components on the system board?
    a)   Gateway
    b)   Processors
    c)   Network Lines
    d)   Bus Lines
    e)   Logic Paths


    2).Expand CD?
    a)   Cash Deposit
    b)   Certificate of Deposit
    c)   Commercial Demand
    d)   Commercial Documentation
    e)   Commercial Deposit


    3).Along with which three other countries of Asia-Pacific Group, India recently won re-election to UN Human Rights council for 2015-17?
    a)   Bangladesh, Qatar and Indonesia
    b)   Bangladesh, Thailand and Kuwait
    c)   Bangladesh, Bahrain and Thailand
    d)   Kuwait, Cambodia and Philippines
    e)   Other than those given as options


    4).What is the RBI’s present Bank Rate?
    a)   7%
    b)   8%
    c)   Other than those given as options
    d)   9%
    e)   6.50%


    5).Which of the following term is not covered under General Insurance?
    a)   Health Insurance
    b)   Fine Insurance
    c)   Marine Insurance
    d)   Motor Insurance
    e)   Life Insurance


    6).Investors buys and sells shares in publicity listed companies in_______.
    a)   Bond Market
    b)   Spot Market
    c)   Stock Market
    d)   Forex Market
    e)   Money Market


    7).Where did Tata Group’s “Land Rover Jaguar” will be having its first car manufacturing plant out of Britain?
    a)   India
    b)   Japan
    c)   Mauritius
    d)   China
    e)   Other than those given as options


    8).Who is the present CEO of Microsoft Corporation, and international American organisation?
    a)   Satya Nadella
    b)   Bill Gates
    c)   Indra Nooyi
    d)   Vishal Sikka
    e)   Other than those given as options


    9).Which bank is ‘not’ a Public Sector Bank?
    a)   Bharatiya Mahila Bank
    b)   State Bank of India
    c)   IDBI Bank
    d)   HDFC Bank
    e)   Punjab and Sind Bank


    10).Individuals invests in insurance policy for ___________.
    a)   High Return
    b)   Easy liquidity
    c)   Low Returns
    d)   Tax Benefit and Risk Protection
    e)   Risk Protection only


    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). c)   5). e)   6). c)   7). d)   8). a)   9). d)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: