List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-23

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-23:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).The insurance companies provide ULIP plans. Here ULIP stands for_____.
    a)   User Linked Insurance Plan
    b)   Unlimited Liability Insurance Plan
    c)   Unit Life Insurance Plan
    d)   Unit Linked Insurance Plan
    e)   None of these


    2).Insurance business in India is regulated by IRDA, which is a/an ________.
    a)   Statutory body
    b)   Voluntary body
    c)   Quasi-judicial body
    d)   Constitutional body
    e)   Advisory body


    3).Which is NOT a life insurance company functioning in India?
    a)   Avival Life
    b)   Exide Life
    c)   Star Union Dai-ichi Life
    d)   Edel weiss Tokio Life
    e)   None of these


    4).A policy holder needs to open an ‘Electronic Insurance Account(e IA)’ to be able to buy and keep policies in electronic mode. Ane IA can be opened with a/an_____
    a)   Reinsurance
    b)   Public Sector Bank
    c)   General Insurance
    d)   Insurance Repository
    e)   None of these


    5).With which countries India has signed a MoU to develop three smart cities in Allahabad, Ajmer and Visakhapatnam?
    a)   US
    b)   France
    c)   Japan
    d)   UK
    e)   Singapore


    6).Among the following countries, which has topped the Credit Suisse Emerging Consumer Scorecard 2015?
    a)   Brazil
    b)   China
    c)   India
    d)   Indonesia
    e)   Turkey


    7).Which country has won the 2015 World Men’s Handball Championship? It has become the first team in handball history to win five World Championships.
    a)   Qatar
    b)   Poland
    c)   Spain
    d)   France
    e)   None of these


    8).Where does the 35th National Games was held recently?
    a)   Thiruvananthapuram, Kerala
    b)   Ramanagaram, Karnataka
    c)   Anantapur, Andhra Pradesh
    d)   Kancheepuram, Tamil Nadu
    e)   None of these


    9).___________ has won the women’s singles title of the Syed Modi Grand Prix Gold Badminton Tournament 2015.
    a)   Ratchanok Intanon
    b)   Li Xuerui
    c)   PV Sindhu
    d)   Saina Nehwal
    e)   Carolina Marin


    10).Which is the only reinsurance company that operates in India?
    a)   United India Insurance Company
    b)   Oriental Insurance Company
    c)   New India Assurance Company
    d)   General Insurance Corporation of India
    e)   National Insurance Company


    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). e)   4). d)   5). a)   6). c)   7). d)   8). a)   9). d)   10). d)


    Online Mock Tests 2019: