List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-24

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-24:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following statement is correct with respect to buying and maintained an insurance policy?
    a)   A policy can be bought or maintained in electronic as well as paper form simultaneously
    b)   A policy can be bought or maintained only in paper form
    c)   A policy can be bought or maintained only in electronic form
    d)   A policy can be bought or maintained either in electronic or paper form
    e)   None of these


    2)._______ Act, 1972 was passed to nationalize the entire general insurance business in India?
    a)   Insurance
    b)   GIBNA
    c)   IRDA
    d)   Companies
    e)   None of these


    3).A contract of insurance is a contract of ‘indemnity’. This is applicable to all types of insurances except
    a)   Life insurance
    b)   Personal accident insurance
    c)   Sickness insurance
    d)   All the above
    e)   None of these


    4).Suppose you are living in a rented house and you will apply for homeowners’ insurance. The insurance will decline your offer citing lack of ________as reason
    a)   Insurable interest
    b)   subrogation
    c)   cause proxima
    d)   principle of indemnity
    e)   None of these


    5).Which term is used for the banking service that is provided to unemployed or low-income individuals?
    a)   SME loan
    b)   Promissory note
    c)   microfinance
    d)   letter of credit
    e)   None of these


    6).Which is NOT covered under general insurance?
    a)   Marine Insurance
    b)   Health Insurance
    c)   Fire Insurance
    d)   Cattle Insurance
    e)   None of these


    7).Which of the following non-life insurer is nonexistent in India?
    a)   Universal Sompo General Insurance
    b)   PNB MetLife General Insurance
    c)   Export Credit Guarantee Corporation of India
    d)   L& T General Insurance
    e)   Agriculture Insurance Company of India


    8).The Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) comprises a 10-member team consisting of a chairman. ___________ is the present chairman of IRDAI?
    a)   Rahul Khullar
    b)   Arvind Panagariya
    c)   Bibek Debroy
    d)   Nripendra Misra
    e)   TS Vijayan


    9).Who is the author of the book- “Dramatic Decade: The Indira Gandhi Years”?
    a)   Mohammad Hamid Ansari
    b)   Natwar Singh
    c)   Sanjaya Baru
    d)   Pranab Mukherjee
    e)   Manmohan Singh


    10).Every year 30th January is observed as _______.
    a)   World Tuberculosis Day
    b)   Anti-Leprosy Day
    c)   World AIDS Day
    d)   World Cancer Day
    e)   World Rabies Day


    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). d)   4). a)   5). c)   6). e)   7). b)   8). e)   9). d)   10). b)

    / 5. Reviews