List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-25

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-25:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which companies reported the biggest ever quarterly profit ($18bn) made by a public company, in the quarter that ended December 31?
    a)   TCS
    b)   Apple
    c)   Vodafone
    d)   China Mobile
    e)   Microsoft


    2).The service sector contributes ________ per cent in gross domestic product (GDP) at factor cost (at current prices) in 2013 – 14?
    a)   74 per cent
    b)   34 per cent
    c)   17 per cent
    d)   57 per cent
    e)   28 per cent


    3).RK Laxman was a renowned ________ who died on 26 January?
    a)   Film maker
    b)   journalist
    c)   cartoonist
    d)   novelist
    e)   None of these


    4).Who of the following has awarded with the covered Padma Bhushan award on the eve of 26 January this year?
    a)   Saichior Misumi
    b)   Melinda Gates
    c)   David Frawley
    d)   Bill Gates
    e)   All the above


    5).Recently, Alexis Tsipras has become the new Prime Minister of ________.
    a)   Norway
    b)   Greece
    c)   Italy
    d)   Sweden
    e)   None of these


    6).Among the following term, which is NOT used in the field of insurance?
    a)   Amnesty
    b)   Annuity
    c)   Death Benefit
    d)   Deductible
    e)   Attained Age


    7).The Government has launched HRIDAY project which is aimed at
    a)   Rejuvenating rich cultural heritage of India
    b)   Establishing old – age homes
    c)   Welfare of handicapped
    d)   Saving girl child
    e)   None of these


    8).China is planning to build a USD 250-bn 7000km-long high-speed railway line to connect Beijing with
    a)   Paris
    b)   Kathmandu
    c)   Dhaka
    d)   Moscow
    e)   Naypyidaw


    9).Name the author of the book “The Lowland”, who has won the DSC Prize for Literature, which is one of the South Asia’s top literacy Award?
    a)   Kiran Desai
    b)   Arundhati Roy
    c)   Jhumpa Lahiri
    d)   Anita Desai
    e)   None of these


    10).What is the committee of FCI, which has recommended reduction in coverage of population form 67 per cent to 40 per cent under the National Food Security Act?
    a)   Manohar Joshi Committee
    b)   Ram Naik Committee
    c)   Vajubhai Vala Committee
    d)   Shanta Kumar Committee
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). d)   5). b)   6). a)   7). a)   8). d)   9). c)   10). d)


    / 5. Reviews