List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-26

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-26:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which among the following cities is situated on the bank of Arakawa River?
    a)   Tokyo
    b)   Berlin
    c)   Ankara
    d)   Amsterdam
    e)   Sydney


    2).Which National Highway in India connects the national capital Delhi to the financial capital Mumbai?
    a)   NH-2
    b)   NH-5
    c)   NH-6
    d)   NH-4
    e)   NH-8


    3).The Insurance Regulatory and Development Authority (IRDA) shifted it headquarters from New Delhi to which of the following cities in 2001?
    a)   Pune
    b)   Mumbai
    c)   Bengaluru
    d)   Hyderabad
    e)   Chennai


    4).Which of the following is associated with the central government’s scheme ‘Pahal’ which has become one of the world’s biggest schemes of its kind?
    a)   Direct benefit transfer of LPG
    b)   Direct wage transfer for MGNREGA
    c)   Opening at least two accounts from each family
    d)   Fuel price deregulation
    e)   None of these


    5).The Central Government cleared Damanganga-Pinjal interstate river link project was related to which of the following states?
    a)   Maharashtra, Gujarat
    b)   Gujarat, Madhya Pradesh
    c)   Maharashtra, Madhya Pradesh
    d)   Gujarat, Rajasthan
    e)   None of these


    6).Sutirtha Bhattacharya has taken over as the full-time Chairman and Managing Director of which of the following PSUs?
    a)   Coal India
    b)   BHEL
    c)   Indian Oil
    d)   ONGC
    e)   None of these


    7).Which sports are related to the term ‘Gully’?
    a)   Football
    b)   Cricket
    c)   Baseball
    d)   Basket ball
    e)   Hockey


    8).Which among the following articles of the Indian Constitution says that there shall be a Governor for each state?
    a)   Article 65
    b)   Article 153
    c)   Article 51
    d)   Article 111
    e)   None of these


    9).Which country is the world’s largest producer of wind power?
    a)   China
    b)   Germany
    c)   US
    d)   Spain
    e)   India


    10).Robert Mugabe is the present President of ___________, was appointed the new chairman of the 54-nation African Union.
    a)   Ethiopia
    b)   Sudan
    c)   Mauritania
    d)   Nigeria
    e)   Zimbabwe


    Answers:                                 
    1). a)   2). e)   3). d)   4). a)   5). a)   6). a)   7). b)   8). b)   9). a)   10). e)
    Online Mock Tests 2019: