List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-28

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-28:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which pairs of international organisations and their headquarters in not matched correctly?
    a)   SWIFT- La Hulpe, Belgium
    b)   OECD-Pairs, France
    c)   Bank of International Settlements (BIS)-Basel, Switzerland
    d)   WTO-Zurich, Switzerland
    e)   None of these


    2)._____________ is an official currency of Brazil?
    a)   Brazilian real
    b)   Brazilian rand
    c)   Brazilian ringgit
    d)   Brazilian krone
    e)   None of these


    3).Lima is the capital of _______.
    a)   Bolivia
    b)   Peru
    c)   Chile
    d)   Poland
    e)   Ecuador


    4).Which among the following is a regulatory authority?
    a)   CIBIL
    b)   PFRDA
    c)   IBA
    d)   SIDBI
    e)   ICRA


    5).Who is the present Union Cabinet Minister for Social Justice and Empowerment?
    a)   DV Sadananda Gowda
    b)   Kalraj Mishra
    c)   Thaawar Chand Gehlot
    d)   M Venkaiah Naidu
    e)   Maneka Gandhi


    6).The book Playing It My Way: My Autobiography is the autobiography of _______.
    a)   Brain Lara
    b)   Brett Lee
    c)   Sanath Jayasuriya
    d)   Sachin Tendulkar
    e)   Mahendra Singh Dhoni


    7).Vijay Kumar is related to which of the following Sports?
    a)   shooting
    b)   boxing
    c)   archery
    d)   discus throw
    e)   wrestling


    8).Novak Djokovic won the men’s singles title of the 2015 Australian Open, by defeating________.
    a)   Rafael Nadal
    b)   Roger Federer
    c)   Stan Wawrinka
    d)   Kei Nishikori
    e)   Andy Murray


    9).Which of the following river is associates with the 315-metre-high Pancheshwar multi-purpose project worth Rs. 1500 cr will come up in Nepal with India’s assistance?
    a)   Burhi Ganadak
    b)   Ghaghara
    c)   Mahakali
    d)   Sun Koshi
    e)   None of these


    10).Who is the new chairman of the Hindustan Aeronautics Limited (HAL)?
    a)   Kiran Kumar Alur Seelin
    b)   T Suvarna Raju
    c)   RK Tyagi
    d)   Avinash Chander
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). e)   9). c)   10). b)


    / 5. Reviews