List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-29

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-29:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


    1).Which is India’s biggest automaker by revenue as of now?

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    a)   Force Motors
    b)   Ashok Leyland
    c)   Mahindra and Mahindra
    d)   Tata Motors
    e)   Maruti Suzuki


    2).When did the Centre has asked all the schools and higher educational institutions to celebrate ‘Matrubhasha Divas’?
    a)   21 June
    b)   21 September
    c)   21 April
    d)   21March
    e)   21 February


    3).The Maharashtra government allowed agricultural bodies and companies to conduct field trials of genetically-modified (GM) brinjal, rice, chickpea (chana) and cotton. The trails of GM crops are also allowed in?
    a)   Delhi
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Haryana
    d)   Punjab
    e)   All the above


    4).Edgar Lungu is the new president of________.
    a)   Mozambique
    b)   Zambia
    c)   Malawi
    d)   Namibia
    e)   Zimbabwe


    5).Commando Battalion for Resolute Action (CoBRA) is a specialized unit of the CRPF created a counter the _________.
    a)   Naxalite problem
    b)   Militancy in Jammu& Kashmir
    c)   Militant attack
    d)   Insurgency in North-Eastern states
    e)   None of these


    6).Who is the winner of the men’s singles title of the Syed Modi Grand Prix Gold badminton 2015?
    a)   Lin Dan
    b)   Parupalli Kashyap
    c)   Ajay Jayaram
    d)   Hendra Setiawan
    e)   Lee Chong Wei


    7).What is the India’s ranking in the 2014 edition of the Global Talent Competitiveness Index (GTCI) released by Swiss institution INSEAD?
    a)   65th
    b)   36th
    c)   23rd
    d)   21st
    e)   78th


    8).The Third Party Administrators (TPAs) provide services including claims processing, premium collection, enrolment and cashless processing to insurance companies. TPA was introduced by IRDA in ___________.
    a)   1972
    b)   2001
    c)   2000
    d)   2011
    e)   1999


    9).If an entity willing to become an insurance repository, from where should they obtain the approval?
    a)   RBI
    b)   SEBI
    c)   GIPSA
    d)   IRDA
    e)   Finance Ministry


    10).The government is expected to soon take a decision on Roongta committee recommendations. These recommendations are related to bringing reforms in_______.
    a)   Asset Reconstruction Companies (ARCs)
    b)   Central Public Sector Enterprises (CPSEs)
    c)   Central Bureau of Investigation (CBI)
    d)   Microfinance Institutions (MFIs)
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). d)   2). e)   3). e)   4). b)   5). a)   6). b)   7). e)   8). b)   9). d)   10). b)


    Click Here to Follow Us on Facebook

    / 5. Reviews