List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-3

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-3:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

     1).India has conducted the fourth joint military exercise ‘Hand-in Hand 2014’ with which of the following countries in Pune?
    a)   Japan
    b)   Germany
    c)   US
    d)   Russia
    e)   China


    2).Who had proposed heliocentric theory that says sun is in centre and all planets move around it?
    a)   Copernicus
    b)   Hippocrates
    c)   Aristotle
    d)   Galileo Galilei
    e)   Ptolemy


    3).In which layer does all weather phenomena virtually takes place?
    a)   Stratosphere
    b)   Mesosphere
    c)   Exosphere
    d)   Troposphere
    e)   Thermosphere


    4).The WTO General Council (GC) on 27 November adopted trade facilitation agreement (TFA), which is now open for ratification by all its member countries. The number of member countries of the WTO is ______
    a)   159
    b)   149
    c)   150
    d)   154
    e)   160


    5).In which places the world’s first white tiger safari will arrive soon in Madhya Pradesh?
    a)   Rewa
    b)   Vidisha
    c)   Morena
    d)   Bhind
    e)   Guna


    6).Where is the ozone layer is located, which absorbs most of the sun’s ultraviolet light?
    a)   Troposphere
    b)   Mesosphere
    c)   Stratosphere
    d)   Exosphere
    e)   Thermosphere


    7).Which type of soil is used to make toys, pots and statues?
    a)   Sandy soil
    b)   Loamy soil
    c)   Clayey soil
    d)   All the above
    e)   None of these


    8).Which country won the 2014 Davis Cup title?
    a)   UK
    b)   Switzerland
    c)   France
    d)   South Korea
    e)   None of these


    9).Which countries planned to build the world’s largest sea wall to prevent its capital city from disappearing under rising sea level and are expected that half the city will be below sea level by 2030?
    a)   Iran
    b)   Indonesia
    c)   Malaysia
    d)   South Korea
    e)   Singapore


    10).Sitara Devi was one of the country’s finest dancers of __________ who passed away recently?
    a)   Kathak
    b)   Bharatanatyam
    c)   Kuchipudi
    d)   Odissi
    e)   Kathakali


    Answers:                                 
    1). e)   2). a)   3). d)   4). e)   5). a)   6). c)   7). c)   8). b)   9). b)   10). a)



    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos