List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-30

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-30:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


    1). Chief Minister of ________, TR Zeliang has won the trust vote in the 60-member Assembly recently?
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Manipur
    c)   Nagaland
    d)   Tripura
    e)   Mizoram


    2).With regard to health insurance policies provided by general insurers, what is the term used for the facility that lets you avail the hospitalization benefits without any advance payments?
    a)   Paperless policy
    b)   Universal policy
    c)   Cashless facility
    d)   No-frills facility
    e)   None of these


    3).The Periyar Tiger Reserve has bagged the National Tiger Conservation Authority (NTCA) biennial award for encouraging local public participation in managing the reserve. Where it is situated?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Arunachal Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Assam
    e)   Chhattisgarh


    4). National Voters’ Day is observed on______
    a)   10 February
    b)   7 February
    c)   25 January
    d)   23 January
    e)   21 January


    5).Patrick Modiano was awarded the 2014 Noble Prize for _________
    a)   Physics
    b)   Medicine
    c)   Economic Sciences
    d)   Literature
    e)   Chemistry


    6).Who has been crowned as Miss Universe 2015?
    a)   Paulina Vega
    b)   Nia Sanchez
    c)   Koyal Rana
    d)   Diana Harkusha
    e)   Gabriela Isler


    7). Ministry of Commerce and Industry has planned to organize The Global Exhibition on Services (GES) on 23-25 April, 2015 at________.
    a)   New Delhi
    b)   Noida
    c)   Hyderabad
    d)   Gurgaon
    e)   Bengaluru


    8).What is the name of the winter storm that hit US recently?
    a)   Juno
    b)   Elena
    c)   Baker
    d)   Katrina
    e)   Camille


    9) Headquarters of National Insurance Company Ltd (NICL) was established at_____.
    a)   Kolkata
    b)   New Delhi
    c)   Mumbai
    d)   Chennai
    e)   Hyderabad


    10).The Union Government has launched a scheme called DAY to impart skills to rural and urban poor. Here the term DAY stands for________.
    a)   Deendayal Antyodaya Yojana
    b)   Deendayal Anna Yojana
    c)   Deendayal Aahar Yojana
    d)   Deendayal Aawas Yojana
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). c)   4). c)   5). d)   6). a)   7). a)   8). a)   9). a)   10). a)
    Online Mock Tests 2019: