List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-31

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-31:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


    1).Among the following which is the first African country to use electronic voting in its president election?
    a)   Namibia
    b)   Sudan
    c)   Nigeria
    d)   South Africa


    2).Which among the following is a multi level global campaign to spread awareness about the importance of Girls Education?
    a)   Help them to learn
    b)   Girl Rising
    c)   Support Girls Education
    d)   None of these


    3).TAPI project is to transport the natural gas from which of the following seas to India?
    a)   Caspian Sea
    b)   North Sea
    c)   Black Sea
    d)   Mediterranean Sea


    4).Which is the first country to adopt the Non- Communicable Disease Global Monitoring framework and action plan?
    a)   Germany
    b)   Russia
    c)   America
    d)   India


    5).Among the following IT companies which has recently crossed Rs. 5 lakh crore market capitalization and become first Indian firm to do it so?
    a)   Wipro
    b)   TCS
    c)   HCL Technologies
    d)   Infosys


    6).Name the scheme which has recently included as a Central Sector Scheme in the Annual Plan of Ministry of Tribal Affairs?
    a)   Rajiv Gandhi National Fellowship for ST Students
    b)   Institutional Support for Development and Marketing of Tribal Products
    c)   Vanbandhu Kalyan Yojana (VKY)
    d)   None of these


    7).Name the Government scheme which has launched to collaborate with IITs and NITS?
    a)   Beti Bachao, Beti Padhao
    b)   Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission
    c)   Unnat Bharat Abhiyan
    d)   Swachh Bharat Abhiyan


    8).Which of the following state government has planned to observe the year 2015 as “Year of Digitised and Time-Bound Services”?
    a)   Maharashtra
    b)   Mizoram
    c)   Manipur
    d)   Madhya Pradesh


    9).The United Nations Climate Change Conference (COP20) was held at Lima. Lima is the capital of ________.
    a)   Chile
    b)   Argentina
    c)   Indonesia
    d)   Peru


    10).Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 102nd Indian Science Congress at_______.
    a)   New Delhi
    b)   Mumbai
    c)   Kolkata
    d)   Bangalore

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). a)   4). d)   5). b)   6). c)   7). c)   8). a)   9). d)   10). b)
    Online Mock Tests 2019: