List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-4

    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-4:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which is NOT a function of the human liver?
    a)   Synthesis of clotting factors
    b)   Detoxification of xenobiotics
    c)   Secretion of bile
    d)   Storage of glycogen
    e)   None of these


    2).Justice Nanavati Commission submitted its final report on 18 November to the Chief Minister of Gujarat. The report is related to_______.
    a)   Land acquisition in the state
    b)   Ishrat Jahan encounter
    c)   2002 Gujarat riots
    d)   Construction of the Statue of Unity
    e)   None of these


    3).Hindenburg Line is dividing the boundary of ________.
    a)   Germany and Poland
    b)   China and Victnam
    c)   Mexico and the US
    d)   Canada and the US
    e)   North Korea and South Korea


    4).____________ is the deadline set by the government to introduce Goods and Services Tax (GST).
    a)   April 2015
    b)   April 2016
    c)   September 2015
    d)   January 2016
    e)   December 2016


    5).India’s National Song was taken from the book which was written by_______.
    a)   Bankim Chandra Chatterjee
    b)   Sarat Chandra Chattopadhyay
    c)   Bibhutibhushan Bandyopadhyay
    d)   Sarojini Naidu
    e)   Rabindranath Tagore


    6).The explosion of star caused by gravitation collapse, during which the star’s luminosity increases many time is called _________.
    a)   Aurora Borealis
    b)   Eclipse
    c)   Extinction
    d)   Supernova
    e)   None of these


    7).Which is considered as the immediate cause of World War I?
    a)   Declaration of war by Austria – Hungary against Serbia
    b)   The killing of Jews in Germany
    c)   The assassination of Francis Ferdinand at Sarajevo. Bosnia
    d)   Japan’s air strike at Pearl Harbor
    e)   None of these


    8).Who is appointed as the new Chairman of the Union Public Service Commission (UPSC) by the Government?
    a)   Amar Pratap Singh
    b)   DK Dewan
    c)   Alka Sirohi
    d)   Deepak Gupta
    e)   Rajni Razdan


    9).The carbon dioxide emissions are set to reach a record high of 40 bn tones in 2014 and the largest emitters are China, the US and the EU. ___________ stands carbon dioxide from India?
    a)   7.1 per cent
    b)   15 per cent
    c)   29 per cent
    d)   10 per cent
    e)   None of these


    10).Which states has so far achieved target of complete financial inclusion under the scheme Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana?
    a)   Goa
    b)   Kerala
    c)   Madhya Pradesh
    d)   All the above
    e)   Only 2) and 3)

    Answers:                                 
    1). e)   2). c)   3). a)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). d)   9). a)   10). d)



    Online Mock Tests 2019: