List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-7

    List of Important General Awareness Questions
    List of Important General Awareness Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-7:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Insurance Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).The ISRO is gearing up to launch IRNSS ID, the fourth in the series of seven satellites, to put in place the Indian Regional Navigation Satellite System (IRNSS). The similar system(s) already in service is/are
    a)   Galileo (GNSS)-EU
    b)   BeiDou-China
    c)   Global Orbiting Navigation Satellite System (GLONASS)-Russia
    d)   Global Positioning System (GPS)-US
    e)   All the Above


    2).The Economy of China has overtaken due to the PPP terms of US, Here PPP stands for _______.
    a)   Public Purchasing Power
    b)   Private Purchasing Power
    c)   Public Private Partnership
    d)   Purchasing Power Parity
    e)   None of these


    3).Who was honored as ‘the business person of the year’ for 2014 by the Fortune magazine?
    a)   Larry Page
    b)   Tim Cook
    c)   Jack Ma
    d)   Vishal Sikka
    e)   Mark Zuckerberg


    4).When customer pays through a credit/debit card, the card swiped/inserted into the ____________.
    a)   PoP terminal
    b)   Real time settlement terminal
    c)   PPP terminal
    d)   PoS terminal
    e)   None of these


    5).Which of the following committees had recommended for formation of the Banking Codes and Standards Board of India (BCSBI) on 18 February 2006?
    a)   B Sivaraman Committee
    b)   Dave Committee
    c)   Tarapore Committee
    d)   Raghavan Committee
    e)   R H Khan Committee


    6).The movie titled “The Interview” was at the centre of a controversy recently. What does the story of the movie revolve around?
    a)   Unification of North and South Korea
    b)   Disappearance of Malaysian jets
    c)   N Korean leader Kim Jong-un’s assassination
    d)   China’s aggression in the South China Sea
    e)   None of these


    7).___________ is the joint venture partner of the Japanese firm NTT DoCoMo in India against which it has moved the international court for arbitration in London to find a buyer for its 26% stake?
    a)   Loop Mobile
    b)   Idea Cellular
    c)   Bharti Airtel
    d)   Tata Group
    e)   None of these


    8).The Health Ministry of Andhra Pradesh has roped ___________ as the brand ambassador of its health sector?
    a)   VVS Laxman
    b)   Amitabh Bachchan
    c)   Sania Mirza
    d)   Saina Nehwal
    e)   Pullela Gopichand


    9).In which interval does the Reserve Bank of India releases its Monetary Policy?
    a)   Bi-Monthly
    b)   Half-Yearly
    c)   Annually
    d)   Quarterly
    e)   No fixed interval


    10).Which pairs of banks and their headquarters is not matched correctly?
    a)   RBI-New Delhi
    b)   Canara Bank – Bengaluru
    c)   Allahabad Bank – Kolkata
    d)   SBI-Mumbai
    e)   Bharatiya Mahila Bank- New Delhi


    Answers:                                 
    1). e)   2). d)   3). a)   4). d)   5). c)   6). c)   7). d)   8). b)   9). a)   10). a)


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: