List of Insurance and Financial Awareness Questions for Upcoming Insurance Exams Set-3

    List of Insurance and Financial Awareness Questions
    List of Insurance and Financial Awareness Questions for Upcoming Insurance Exams Set-3:
    The list of Important Questions from Insurance and Financial Awareness for Upcoming Insurance Exams was given here; candidates those are preparing for this examination can use these questions.

    1.) Oriental Life Insurance Company, the first life insurance company on Indian soil started functioning in the year.
    a)   1918
    b)   1818
    c)   1718
    d)   None of these


    2.) In the year 1972 how many insurances amalgamated and  grouped into four companies viz. the National Insurance Company Ltd., the New Indian Assurance Company Ltd., the Oriental Insurance Company Ltd. And the United India Insurance Company Ltd.
    a)   197
    b)   207
    c)   107
    d)   None of these


    3.) The General Insurance Business Act was passed in the year.
    a)   1972
    b)   1975
    c)   1977
    d)   1979


    4.) Pradhan Manthri Suraksha Yojana scheme is available to people in age group 18 to ______ years with bank account.
    a)   60
    b)   50
    c)   70
    d)   None of these


    5.) Under Pradhan Manthri Suraksha Yojana Risk Coverage: For accidental death and full disability – Rs ________ Lakh and partial disability – Rs _______ Lakh.
    a)   2 , 3
    b)   1, 2
    c)   2 , 1
    d)   None of these


    6.) Under Pradhan Manthri Jeevan Jyothi Bima Yojana premium to be paid is.
    a)   Rs.  440
    b)   Rs.  500
    c)   Rs.  220
    d)   Rs. 330


    7.) The fire insurance business comes under.
    a)   General Insurance Corporation
    b)   Oriental Insurance Company
    c)   Phoenix Assurance Company
    d)   Equitable Life Assurance Society


    8.) The first insurance company was established in India in.
    a)   1510
    b)   1610
    c)   1710
    d)   1810


    9.) The first insurance company established in India was.
    a)   Royal Exchange Assurance
    b)   Sun Insurance Office Ltd
    c)   Equitable Life Insurance
    d)   Life Insurance Corporation


    10.) Setting up of a private fund out of which loss is paid is known as.
    a)   State insurance
    b)   Mutual fund
    c)   Co-operatives
    d)   Self insurance

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). c)   5). c)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). d)

    People Also Visited:

    Click Here to Follow Us on Facebook

    Online Mock Tests 2019: