List of Practice English Questions Set-2

    List of Practice English Questions Set-2:
    List of Practice English Questions for upcoming IBPS PO/Clerk and SBI Exams were given below.

    Directions (Question.01-03): Choose the word/group of words which is MOST SIMILAR in meaning to the word/group of words printed in bold as used in the passage

    1).Competence
    a)   experience
    b)   ignorance
    c)   inability
    d)   impotence
    e)   inadequacy


    2).Contemporary
    a)   preceding
    b)   old
    c)   future
    d)   past
    e)   present


    3).Extend
    a)   close
    b)   abridge
    c)   constrict
    d)   lengthen
    e)   curtail


    Directions (Question.04-05): Choose the word/group of words which is MOST OPPOSITE in meaning of the word/group of words printed in bold as used in the passage.
    4).Entrenched
    a)   fixed
    b)   fortified
    c)   loose
    d)   firm
    e)   dissatisfied


    5).Imminent
    a)   forthcoming
    b)   unlikely
    c)   probable
    d)   impending
    e)   inevitable


    Directions (Question.06-10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best first the meaning of the sentence as a whole
    6).Bangalore has been a witness to path-breaking advancements in neuro-surgery and neuro research,_________ safer outcomes and faster_______ being the buzzwords?
    a)   along ,restoration
    b)   by ,recreation
    c)   for ,improving
    d)   amidst , return
    e)   with , recovery


    7).Newer discoveries and exciting innovations_______ a period of accelerated growth in the healthcare sector, _______ various geographies?
    a)   Breaks ,connecting
    b)   Foretell ,spanning
    c)   Declares , compressing
    d)   Divulge ,condensing
    e)   Calls ,reaching


    8).One of the more curious paradoxes in the Indian growth story is our staggering ________of attention and _______to urban planning?
    a)   Poverty ,heed
    b)   Scarcity ,reflection
    c)   Default ,study
    d)   Lack , thought
    e)   Deficit ,hope


    9).Greg chappel has denied the _______ made by Sachin Tendulkar that he tried to _________the star batsman to replace Rahul Dravid as the captain of Team India before the 2007 world cup?
    a)   Accusion ,urge
    b)   Charge ,move
    c)   Allegation , persude
    d)   Declaration ,woo
    e)   Claim, lead


    10).The internet gives people chance to______ relationships that challenge the______of a rigid society?
    a)   Explore ,norms
    b)   Examine ,scale
    c)   Analyses ,measure
    d)   Seek , type
    e)   Test , criterion

    Answers:                                 
    1). a)   2). e)   3). d)   4). c)   5). b)   6). e)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: