List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-2

    List of Reasoning Questions
    List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-2:
    The List of Practice Reasoning Questions that asked in previous year Bank Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
        Directions (Questions.01-05): Study the following information carefully and answer the questions given below:

         L, M, N, O, P, Q, R and S are sitting around a circular table, facing the centre but not necessarily in the same order. M is not an immediate neighbor of S or N. N is third to the left of S, who is on the immediate right of P. O is not the neighbor of M but second to the left of Q, who is not third to the left of R.

    1).Who among the following is second to the right of P?
    a)   R
    b)   L
    c)   O
    d)   M
    e)   None of these


    2).In which of the following pairs is the second person not sitting on the immediate left of the first person?
    a)   M L
    b)   S P
    c)   Q N
    d)   R O
    e)   R M


    3).What is the position of M with respect to O?
    a)   Second to the right
    b)   Fourth to the left
    c)   Third to the right
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    4).Who among the following is an immediate neighbor of L and R?
    a)   M
    b)   N
    c)   O
    d)   P
    e)   None of these


    5).Who among the following is opposite S?
    a)   Q
    b)   N
    c)   O
    d)   R
    e)   None of these


        Directions (Questions.06-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

         P, Q, R, S, T and U are going to six different cities, viz Kolkata, Mumbai, Ranchi, Delhi, Jaipur and Pune, but not necessarily in the same order. All are going by three different modes of transport, viz Car, Train and Aeroplane. At least two persons travel by each mode of transport.
        T goes to Jaipur by Car and P goes to Ranchi, Aeroplane is being used by the persons who are going to Mumbai and Pune. The one who is travelling by Train is not going to Delhi. Q is travelling by Train and R is travelling by Car. P is travelling by train.

    6).Who among the following goes to Delhi?
    a)   U
    b)   R
    c)   S
    d)   P
    e)   None of these


    7).Which of the following pairs travels by aeroplane?
    a)   P, T
    b)   U,R
    c)   S, R
    d)   S, U
    e)   None of these


    8).Which of the following combinations is true for Q?
    a)   Pune – Aeroplane
    b)   Delhi – Car
    c)   Kolkata – Train
    d)   Jaipur – Car
    e)   None of these


    9).U travels by which of the following modes?
    a)   Aeroplane
    b)   Train
    c)   Car
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    10).Which of the following statement is definitely true?
    a)   S goes to Pune.
    b)   R travels by train.
    c)   U goes to Mumbai
    d)   All are true
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). e)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). c)   9). a)   10). e)

    / 5. Reviews