List of Practice Reasoning Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-3

    List of Reasoning Questions
    List of Practice Reasoning Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-3:
    The List of Reasoning Questions that asked in previous year Bank Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

        Directions (Questions.01-06): Study the following information carefully and answer the questions given below:

         Pole A is 12m towards east of B. Raju starts walking from pole B, he walks 6m towards west and takes a right turn. After taking the right turn he walks 8m and reaches pole C. Again he takes a right turn and walks 18m and stops at pole D.

    1).In which direction is pole C with respect to pole A?
    a)   Southeast
    b)   North
    c)   Northwest
    d)   West
    e)   North


    2).What is the distance between Pole A and Pole D?
    a)   10m
    b)   8m
    c)   6m
    d)   12m
    e)   None of these


    3).What will come in place of question mark (?) in the following series?
    KP  MR  OT  ?  SX
    a)   QW
    b)   PQ
    c)   RU
    d)   QV
    e)   None of these


    4).How many such pairs of letters are there in the word FLAVOUR each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?
    a)   Two
    b)   One
    c)   Three
    d)   None
    e)   None of these


    5).In a certain code language SEARCH is written as QCDUAF. How is METHOD written in the code language?
    a)   KCWKMB
    b)   KHXKRG
    c)   KMBKCW
    d)   KHWKMG
    e)   None of these


    6).In a certain code language FIGHT is written as ‘6%7#@’ and TEARS is written as ‘@5ns3’. How is STAGE written in the code language?
    a)   5@n75
    b)   3@n57
    c)   3@n75
    d)   S@n75
    e)   None of these

        Directions (Q-07-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

         In a certain code language ‘frog eats insects’ is written as ‘pa sa ta’, ‘insects leap very high’ is written as ‘fa za sa ka’ and ‘from leap on insects’ is written as ‘ha pa fa sa’.
    7).What is the code for ‘insects’?
    a)   sa
    b)   ta
    c)   ha
    d)   pa
    e)   None of these


    8).’ta’ stands for?
    a)   leap
    b)   insects
    c)   eats
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    9).What is the code for ‘on’?
    a)   za
    b)   fa
    c)   sa
    d)   ha
    e)   Can’t be determined

    10).What is the code for ‘high’?
    a)   za
    b)   ha
    c)   fa
    d)   ka
    e)   Can’t be determined


    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). a)   8). c)   9). d)   10). e)

    Online Mock Tests 2019: