Marketing Questions asked in Previous SBI Associate Clerk Exams-Part-I

    Questions asked in Previous SBI Associate Clerk Exams
    Marketing Questions asked in Previous SBI Associate Clerk Exams-Part-I:      
    List of Previous Marketing Questions that asked in previous SBI Associate Clerk Examination were given here. Candidates those who are preparing for SBI Associate Clerk Exam 2015 can use these questions to score more marks.

    1).KYC stands for?
    a)   Know Your Controls
    b)   Know Young Customer
    c)   Know Your Consumer
    d)   Know Your Customer
    e)   None of these


    2).Which of the following comes under FMCG?
    a)   Tobacco Products
    b)   Printers
    c)   Coin Vending Machines
    d)   Industrial Products
    e)   Computers and Laptops


    3).Who to overcome the buyer resistance in a sale deal?
    a)   Lengthy talk
    b)   Perseverance
    c)   Arguing Skills
    d)   Confusing Sales Talks
    e)   Miss Selling


    4).Which is known as the best, important and central activity of a business?
    a)   Mainstay
    b)   Product lines
    c)   Core Competency
    d)   Nuclear Activity
    e)   Portfolio


    5).Who was the target group of Home Loans?
    a)   Farmer societies
    b)   Individuals not owing any house
    c)   Tiles Manufacturers
    d)   All Builders
    e)   Government officers


    6).What is mean by Delivery Channel?
    a)   Courier Persons
    b)   Purchased Goods
    c)   Product Shelf-life
    d)   Sales Outlets
    e)   Finance Channels


    7).By using the customers buying history, allow them to select for related offers in called as?
    a)   Cross Selling
    b)   Marketing Techniques
    c)   Prospecting
    d)   Up- selling
    e)   Challenging Selling


    8).The process of selling is different from marketing and aims at profit maximization through___?
    a)   Satisfaction of sellers
    b)   Solution of customer problems
    c)   Customer Satisfaction
    d)   Increasing sales volume of quality products
    e)   Innovation and market research


    9).The segmentation of Market based on the gender of the customer is comes under which type?
    a)   Socio-cultural Segmentation
    b)   Geographic Segmentation
    c)   Lifestyle-based Segmentation
    d)   Demographic Segmentation
    e)   Psychographic Segmentation


    10).The paid public media which is used for mass communication with customers or potential customers is called as?
    a)   Public Relations
    b)   Brand Building
    c)   Advertising
    d)   Publicity
    e)   Sales Promotion

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). d)   10). c)
    People Also Visited:

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    Online Mock Tests 2019: