Model Aptitude Questions for IBPS Specialist Officer Exam 2015 | IBPS SO Exam

IBPS Specialist Officer Exam 2015
Model Aptitude Questions for IBPS Specialist Officer Exam 2015 | IBPS SO Exam:   
Model Aptitude Questions for upcoming IBPS Specialist Offcier Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for IBPS exams can use these set of questions and practice well to score more marks.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
Directions (Q. 1-5): In the following number series questions fill the missing number.
1).124   215   342   511 ______ 999.
a)   695
b)   625
c)   728
d)   806
e)   573


2). 516   256   126   61   28.5 ______.
a)   12.25
b)   16.75
c)   14.25
d)   20.20
e)   18.75


3). 7   21   50   109 _____ 467.
a)   198
b)   228
c)   372
d)   402
e)   275


4).18   82   118   134   138 _____.
a)   132
b)   198
c)   125
d)   138
e)   92


5).5   22   103   406 ______ 2422
a)   1516
b)   1298
c)   1136
d)   1602
e)   1213


Directions (Q. 6-10): Read the Following table carefully and answer the questions asked below.
The table shows the number of bottles or cans (in lakh) of soft drinks manufactured by six different companies over the years.
Year
Name of the Company
A
B
C
D
E
F
2008
32
38
41
36
40
45
2009
35
40
45
38
42
48
2010
30
41
34
30
45
47
2011
37
33
50
39
33
49
2012
36
45
40
45
41
51
2013
40
37
51
42
49
55
6).What is the average number of bottles or cans of soft drinks manufactured by CompanyAfor all the given years?
a)   3200000
b)   3259000
c)   3500000
d)   3450000
e)   None of these


7).The number of bottles or cans of soft drinks manufactured by CompanyCin 2009 is approximately what percentage of the total number of bottles or cans of soft drinks manufactured by all the companies together in 2009?
a)   18.15%
b)   19.69%
c)   16.28%
d)   21.8%
e)   20.38%


8).What is the ratio of the total number of bottles or cans of soft drinks manufactured by CompanyA to the number of bottles or cans of soft drinks manufactured by CompanyC over the years?
a)   39:64
b)   70:87
c)   87:70
d)   64:39
e)   81:92


9).The total number of bottles or cans of soft drinks manufactured by CompanyD is approximately what percentage of the total number of bottles or cans of soft drinks manufactured by CompanyF for all the given years together?
a)   72%
b)   81%
c)   62%
d)   80%
e)   78%


10).The number of bottles of soft drinks manufactured by CompanyE in 2010 is what percentage of the total number of bottles of soft drinks manufactured by Company E in all the years together?
a)   15%
b)   16%
c)   14%
d)   18%
e)   21%

Answers:                                 
1). c)   2). a)   3). b)   4). d)   5). e)   6). c)   7). a)   8). b)   9). e)   10). d)

Posted By:IBPS Guide

To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

People Also Visited:


/ 5. Reviews