Model Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk Exam 2014-Part I | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Model Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk Exam 2014-Part I | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                      
    List of Model Computer Awareness Questions were given below. Candidates those who are preparing for the upcoming IBPS Clerk exam can make use of it.

    1). How many bytes are equal to one kilobyte?
    a)   1000
    b)   1035
    c)   100
    d)   1008
    e)   1024


    2).which is the example of Central Processing Unit?
    a)   Peripheral device
    b)   An output unit
    c)   software
    d)   a program
    e)   hardware


    3).IT stands for?
    a)   Information Technology
    b)   Integrated Technology
    c)   Intelligent Technology
    d)   Interesting Technology
    e)   None of these


    4).which of the following is similar to sending an e-mail?
    a)   Picturing an event
    b)   Narrating a story
    c)   Writing a letter
    d)   Creating a drawing
    e)   None of these


    5).Which command is used to save an existing file with a new name or to a new location?
    a)   Save
    b)   Save and Replace
    c)   Save As
    d)   New File
    e)   None of these


    6).What type of software manages the computer’s processes, functioning as an interface, connecting user, the application software, and the hardware?
    a)   Integrated software
    b)   Utility program
    c)   Translated  program
    d)   Operating system
    e)   None of these


    7).What type of the program that makes the computer easier to use?
    a)   Operating system
    b)   application
    c)   utility
    d)   network
    e)   None of these


    8).What is name of the internet connections which done using Phone line and a modem?
    a)   digital
    b)   dial-up
    c)   broadband
    d)   dish
    e)   None of these


    9).Which is the fastest data transmission speed given below?
    a)   bandwidth
    b)   bps
    c)   gbps
    d)   kbps
    e)   mbps


    10).Which is the major feature of the World Wide Web which makes it simple to
    Learn and use   ?
    a)   Database interface
    b)   Graphical text interface
    c)   Graphical user interface
    d)   Point-to-point protocol
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). e)   2). e)   3). a)   4). c)   5). c)   6). d)   7). c)   8). b)   9). c) 10). a)


    People Also Visited:

    Model Computer Questions for Upcoming IBPSClerk Exam 2014 Part-II




    Online Mock Tests 2019: