Model Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk Exam 2014-Part III | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Model Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk Exam 2014-Part III | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:
    List of Model Computer Awareness Questions were given below. Candidates those who are preparing for the upcoming IBPS Clerk exam can make use of it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is Outlook Express?
    a)   It is a E-Mail Client
    b)   It is a Scheduler
    c)   It is an Address Book
    d)   All of these
    e)    None of these


    2).What is the shortcut key to open new page in MS-Word?
    a)   Down Cursor Key
    b)   Enter Key
    c)   Shift+Enter
    d)   Ctrl+Enter
    e)   Shift+Ctrl+Enter


    3).The ability of an OS to run more than one application at a same time is called as?
    a)   Multitasking
    b)   Object-Oriented Programming
    c)   Multi-user computing
    d)   Time-sharing
    e)   None of these


    4).What is the name of the permanent instructions that a computer uses when it turned on and which cannot be changed by other instructions?
    a)   ROM
    b)   RAM
    c)   ALU
    d)   REM
    e)   None of these


    5).Device drivers are?
    a)   Tiny power cords for external storage devices
    b)   Experts who know to maximize the performance of devices
    c)   Small, special-purpose programs
    d)   The innermost part of the operating systems
    e)   Substitutes for operating systems


    6).What is the name of the collection of programs that controls how your computer system runs and processes information?
    a)   Operating Systems
    b)   Component
    c)   Office
    d)   Compiler
    e)   Interpreter


    7).What is the name of the device operating at the physical layer?
    a)   Bridge
    b)   Router
    c)   Repeater
    d)   All of the above
    e)   None of these


    8).For separating channels in FDM, it is necessary to use?
    a)   Time slots
    b)   Bandpass filters
    c)   Differentiation
    d)   All the above
    e)   None of these


    9).Name the element in Word document that can be displayed in color?
    a)   Only Graphics
    b)   Only Text
    c)   All Elements
    d)   All elements, but if you have a color printer
    e)   None of these


    10).A Complete electronic circuit with transistors and other electronic components on a small silicon chip is called a(n)?
    a)   Workstation
    b)   CPU
    c)   Magnetic Disk
    d)   Integrated circuit
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). a)   4). a)   5). c)   6). a)   7). c)   8). b)   9). c)   10). d)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews