Model Computer Questions For Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 Part-I

    Computer Questions For Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015
    Model Computer Questions For Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 Part-I:     
    List of Model Computer Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those how are preparing for those exams can make use these set of model questions to score more marks.

    1).System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and which software to work together?
    a)   Management
    b)   processing
    c)   Utility
    d)   Application
    e)   None of these


    2).______ are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat?
    a)   Servers
    b)   Embedded computers
    c)   Robotic computer
    d)   Mainframes
    e)   None of these


    3).Which layer is used in the following applications SMPT, FTP and DNS ?
    a)   Data link
    b)   Network
    c)   transport
    d)   Application
    e)   None of these


    4).According to which of the following, in a database, should information be organized and accessed?
    a)   Physical position
    b)   Logical structure
    c)   Data dictionary
    d)   Physical structure
    e)   None of these


    5).What is WORM?
    a)   Wanted One Read Memory
    b)   Write Once Read Many
    c)   Write Original Read Many
    d)   All the above
    e)   None of these


    6).Which of the following is a separate software layer that acts as ‘glue’ between the client and the server parts of an application and provides a programming abstraction?
    a)   Freeware
    b)   Firmware
    c)   Shareware
    d)   User-supported software
    e)   Middleware


    7).which of the following is important for a computer?
    a)   Chip
    b)   Data
    c)   Mouse
    d)   Processor
    e)   None of these


    8).Disk can be used to store?
    a)   Random files
    b)   Sequential files
    c)   Both 1) and 2)
    d)   Horizontal files
    e)   None of these

    9).which generation computer has the speed was measured in nanoseconds?
    a)   First
    b)   Second
    c)   Third
    d)   Fourth
    e)   None of these


    10).A derived class may also be called as?
    a)   Sub-class
    b)   Super class
    c)   Parent class
    d)   Deprived class
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)  2). b)  3). d)  4). b)   5). b)   6). e)   7). d)   8). c)   9).c)   10). a)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: