Model Computer Questions For Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 Part-II

    SBI Associate Clerk Exam 2015
    Model Computer Questions For Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 Part-II:   
    List of Model Computer Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those how are preparing for those exams can make use these set of model questions to score more marks.

    1).what is the capacity of program counter?

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    a)   8 bits
    b)   14 bits
    c)   16 bits
    d)   12 bits
    e)   32 bits


    2) The process of transferring of files from your computer to the computer on the internet is called?
    a)   Downloading
    b)   Uploading
    c)   FTP
    d)   JPEG
    e)   downsizing

    3).Timing and control unit is a part of an?
    a)   ALU
    b)   Processor
    c)   Memory
    d)   CMOS
    e)   BIOS


    4).Which is the common name of chip?
    a)   transistor
    b)   resistor
    c)   integrated circuit
    d)   semiconductor
    e)   None of these


    5).which is developed specifically for a distinct industry?
    a)   Personal productivity
    b)   Application software
    c)   Decision support system
    d)   Vertical market software
    e)   System software


    6).Which of the following services is not provided by internet service provider?
    a)   Internet transit
    b)   Domain name registration
    c)   Hosting
    d)   Dial-up access
    e)   None of these


    7).which language is used to write a source program?
    a)   High-level
    b)   Low-level
    c)   binary
    d)   All the above
    e)   None of these


    8).The standard USB 2.0 Device transfer rate is?
    a)   100 M bit/s
    b)   250 M bit/s
    c)   480 M bit/s
    d)   500 M bit/s
    e)   1 G bit/s


    9).The control part of a disk is known as?
    a)   surface
    b)   hub
    c)   cylinder
    d)   cluster
    e)   None of these


    10).Which of the following languages is used for process control?
    a)   ADA
    b)   COBOL
    c)   BASIC
    d)   PASCAL
    e)   LISP

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). b)   4). c)   5). d)   6). e)   7). a)   8). c)   9). b)   10). a)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide, Subscribe Now by Email

    People Also Visited:



    / 5. Reviews