Model Computer Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-III

    SBI Associate Clerk Exam
    Model Computer Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-III:   
    List of Model Computer Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Computer Process the data into information by working with_____?
    a)   Multimedia
    b)   Characters
    c)   Words
    d)   Numbers
    e)   None of these


    2).What is the name of the memory that was programmed during the manufacturing?
    a)   EEPROM
    b)   ROM
    c)   PROM
    d)   RAM
    e)   None of these


    3).The Output is?
    a)   What the processor takes from the user
    b)   What the processor gets from the user
    c)   What the user gives to the processor
    d)   What the processor gives to the user
    e)   None of these


    4).An error is also called as?
    a)   bug
    b)   icon
    c)   cursor
    d)   debug
    e)   None of these


    5).Processing of two or more programs simultaneously by multiple processors is called as?
    a)   Multitasking
    b)   Multi gaming
    c)   Multiprogramming
    d)   Multiprocessing
    e)   None of these


    6).What is the device the used to communicate with computer?
    a)   Input device
    b)   Storage device
    c)   Output device
    d)   Software programming
    e)   None of these


    7).Which of the following acts as a temporary high speed holding area between the memory and the CPU thereby improving processing capabilities?
    a)   Temporary memory
    b)   ROM
    c)   RAM
    d)   Cache memory
    e)   None of these


    8).What is the name of the documents that explains how to use a software program?
    a)   User manual
    b)   Software manual
    c)   Program manual
    d)   System manual
    e)   None of these


    9).Which key is used to move the insertion point to the first cell in a row in Excel?
    a)   Esc
    b)   Page down
    c)   Home
    d)   Page up
    e)   None of these


    10).A page in the word document consists of how many margins?
    a)   One (right)
    b)   Four (top, bottom, right, left)
    c)   Three(top, bottom, right)
    d)   Two(top, bottom)
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: