Model Computer Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-IV

    Model Computer Questions SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-IV
    Model Computer Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-IV:   
    List of Model Computer Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). A(n) _______ device is any hardware component that allows you to enter data instructions into a computer?
    a)   Interaction
    b)   Input
    c)   Communication
    d)   Output
    e)   terminal


    2).What does the acronym BIOS stand for?
    a)   Basic Input/Outer System
    b)   Basic Internal/Output System
    c)   Basic Inner/Output System
    d)   Basic Input/ Output Systemization
    e)   Basic Input/ Output System

    3).The OS, software and data the computer is currently using are stored in_______?
    a)   PCI
    b)   AGP
    c)   USB
    d)   RAM
    e)   Scanner


    4).Which of the following is a binary number?
    a)   34
    b)   11
    c)   45
    d)   20
    e)   12


    5).The process of making changes to an existing document is referred to as?
    a)   Editing
    b)   Changing
    c)   Modifying
    d)   Creating
    e)   Adjusting


    6).Which of the following refers to container used to store related documents located on the computer?
    a)   Labels
    b)   Indexes
    c)   Programs
    d)   Folders
    e)   Sections


    7).Which of the following refers to the means by which an OS or any other program interacts with the user?
    a)   Program front-end
    b)   Programming interface
    c)   User login
    d)   User interface
    e)   User compatibility


    8).The____ format reduces an audio file to about one-tenth of its original size, while preserving much of the original quality of the sound?
    a)   DOC
    b)   PNG
    c)   GIF
    d)   MP3
    e)   VMEG


    9).The _________, which contains billions of documents called Web pages, is one of the most popular services on the internet?
    a)   Web server
    b)   Tebet
    c)   Web
    d)   Collection
    e)   Newsnet


    10).Which of the following terms is associated with Internet/ Email?
    a)   Plotter
    b)   Slide Presentation
    c)   Bookmark
    d)   Pie-chart
    e)   Microsoft Excel

    Answers:                                 
    1). b)   2). e)   3). d)   4). b)   5). a)   6). d)   7). d)   8). d)   9). c)   10). c)

    Click Here to Follow US on Facebook



    / 5. Reviews