Model English Questions for Upcoming IBPS Specialist Officers Exam 2015 Part-I

    IBPS Specialist Officers Exam 2015
    Model English Questions for Upcoming IBPS Specialist Officers Exam 2015 Part-I:  
    List of Model English Questions for upcoming IBPS SO exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions for score more marks.

    Direction (Q. 1-6): Choose the word which is MOST SIMILAR in meaning to the word which given in bold below.
    1).Evasion
    a)   openness
    b)   excavation
    c)   dodging
    d)   exchange
    e)   attacking


    2).Offshore
    a)   relentlessly
    b)   unaccounted
    c)   middle east
    d)   outward
    e)   overseas


    3).Facilitated
    a)   expedited
    b)   blocked
    c)   impeded
    d)   obstructed
    e)   poised


    4).Daunting
    a)   inciting
    b)   encouraging
    c)   pleasing
    d)   heartening
    e)   appalling


    5).Vulnerable
    a)   susceptible
    b)   careful
    c)   watchful
    d)   beautiful
    e)   irresponsible


    6).Nuances
    a)   upshot
    b)   distinction
    c)   effects
    d)   problems
    e)   consequences



    Directions (Q. 7-10): Choose the word which is MOST OPPOSITE in meaning when compared to word which is given below in bold.

    7).Commissioned
    a)   nominated
    b)   cancelled
    c)   entrusted
    d)   empowered
    e)   enabled


    8).Complexity
    a)   perplexity
    b)   multiplicity
    c)   ramification
    d)   simplicity
    e)   intricacy


    9).Confined
    a)   open
    b)   restrained
    c)   restricted
    d)   held back
    e)   hindered


    10).Minuscule
    a)   microscopic
    b)   diminutive
    c)   minute
    d)   enormous
    e)   small

    Answers:                                 
    1). c)   2). e)   3). a)   4). e)   5). a)   6). b)   7). b)   8). d)   9). a)   10). d)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:

    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests