Model English Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-I

    SBI Associate Clerk Exam 2015 Model Questions
    Model English Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-I:          
    List of Model English Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Directions (Questions.1-3): Choose the word/group of words which is MOST SIMILAR in meaning to the word/group of words printed in bold as used in the passage.

    1). Clamored
    a)   Acclaimed
    b)   Applauded
    c)   Cried
    d)   Refused
    e)   Decided


    2).Stimulate
    a)   Increase
    b)   Goad
    c)   Project
    d)   Exhilarate
    e)   Weaken


    3).Spur
    a)   Hindrance
    b)   Trigger
    c)   Curb
    d)   Impede

    e)   Prohibit

    Directions (Question. 4 to 5): Choose the word/group of words which is MOST OPPOSITE in meaning of the word/group of words printed in bold as used in the passage.

    4).Viable
    a)   Practicable
    b)   Reasonable
    c)   Feasible
    d)   Impossible
    e)   Workable


    5).Sluggish
    a)   Indolent
    b)   Alert
    c)   Lifeless
    d)   Slack
    e)   Slow

    Directions (Questions.6-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. If any error is present choose that particular option as answer. If there is ‘NO error’, the answer is ‘e’. (Ignore errors of punctuation, if any.)
    6).
    a)   The CBI has filed a petition in NIA court
    b)   Here seeking its permission to interrogate
    c)   A Sri Lankan national held for
    d)   Allegedly spying for Pakistan
    e)   No error


    7).
    a)   The government apprised the court
    b)   About  instituting another committee
    c)   That would review and draft amendments
    d)   To the five key laws over environment, forest, wildlife, air and water
    e)   No error


    8).
    a)   In the absence of a legal guarantee of safety and privacy
    b)   The court should not ask for sources
    c)   To be revealed, especially when the cases at stake
    d)   Involve powerful people in politics and business
    e)   No error


    9).
    a)   Government plan to link the universal health assurance scheme
    b)   For providing medical treatment
    c)   To all citizens with Aadhar number
    d)   To check ghost beneficiaries
    e)   No error


    10).
    a)   The supreme Court has ruled that
    b)   Citizens have no fundamental right
    c)    To carry out business in potable liquor and the state
    d)   Has the power to prohibit such trade
    e)   No error


    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). b)   4). d)   5). b)   6). a)   7). b)   8). e)   9). a)   10). c)

    To View More Model Question Paper for SBI Associate Clerk Exam 2015:Click Here

    Online Mock Tests 2019: