Model General Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-I

    GK Questions for SBI Associate Clerk Exam 2015
    Model General Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 -Part-I
    List of Model GK Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Under Sansad Adarsh Gram Yojana, PM Narendra Modi has adopted which village in his parliamentary constituency?
    a)   Jayapur
    b)   Baragaon
    c)   Cholapur
    d)   Pindara
    e)   Sewapuri


    2).Union Home Minister Rajnath Singh has attended the Interpol General Assembly from Nov 3 to 7, which was held at_____?
    a)   Port Louis
    b)   Paramaribo
    c)   Monaco
    d)   Cayehne
    e)   Tel Aviv


    3).Narendra Modi has attended the Hornbill Festival and Statehood celebration on 1st December which was held at______?
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Mizoram
    c)   Tripura
    d)   Manipur
    e)   Nagaland


    4).What is the tagline of ICICI bank?
    a)   Together we prosper
    b)   Khayal aapka
    c)   Relationships beyond Banking
    d)   India’s International Bank
    e)   A tradition of trust


    5).Among the following members, who is NOT the deputy governor of RBI at present?
    a)   HR Khan
    b)   Anand Sinha
    c)   SS Mundra
    d)   R Gandhi
    e)   Urjit R Patel


    6).In the list of world’s most powerful people on the Forbes, what is the rank of The Prime Minister Narendra Modi?
    a)   64th
    b)   57th
    c)   36th
    d)   21th
    e)   15th


    7).The Navy chief Admiral RK Dhowan has handed over the INS Tarasa attack craft to which Island during his recent visit?
    a)   Seychelles
    b)   Maldives
    c)   Sri Lanka
    d)   Thailand
    e)   Fiji


    8).Suva is the Capital of?
    a)   Mauritius
    b)   Suriname
    c)   Fiji
    d)   Gabon
    e)   None of these


    9).Japanese famous telecom company SoftBank has decided to invest $627 million in which of the e-Commerce companies in India?
    a)   Snapdeal
    b)   Flipkart
    c)   Paytm
    d)   Shopclues
    e)   Jabong


    10).First Regional Rural Bank was started on 2ndOctober 1975 by formation of Prathama Grameen Bank in Moradabad. This Bank was sponsored by?
    a)   State Bank of India
    b)   Punjab National Bank
    c)   Syndicate Bank
    d)   Indian Bank
    e)   Bank of Baroda

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). e)   4). b)   5). b)   6). e)   7). a)   8). c)   9). a)   10). c)

    To View More Study Materials for SBI Associate Clerk Exams 2015:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: