Model General Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-V

    Model GK Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exams
    Model General Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-V:  
    List of Model GK Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the Chairman of National Women Commission?
    a)   Harsimrat Kaur Badal
    b)   Najma Heptullah
    c)   Kiran Bedi
    d)   Lalitha Kumarmangalam


    2).In Kissan Vikas  Patra, money will be doubled in how many year?
    a)   100 months
    b)   50 months
    c)   72 months
    d)   101 months


    3).Under which Act does KYC norms was implemented?
    a)   Banking Regulation Act, 1975
    b)   Banking Regulation Act, 1963
    c)   Banking Regulation Act, 1949
    d)   Banking Regulation Act, 1952


    4).G-20 Summit 2016 will be held at?
    a)   India
    b)   China
    c)   America
    d)   Japan


    5).Ajay Jayaram was related to which of the following sports?
    a)   Kabbadi
    b)   Tennis
    c)   Hockey
    d)   Badminton


    6).Which of the following regulates the Monetary Policy?
    a)   RBI
    b)   SEBI
    c)   IRDA
    d)   WTO


    7).On whose birth anniversary, Unity Day was celebrated?
    a)   Bal Gangadhar Tilak
    b)   Jawaharlal Nehru
    c)   Sardar Vallabhbhai Patel
    d)   Subash Chandra Bose


    8).Who is the Information and Broadcasting Minister of India?
    a)   Nitin Gadkari
    b)   Arun Jaitely
    c)   Shri Ram Vilas Paswan
    d)   Shri Ravi Shankar Prasad


    9).Among the following, who got the Sumitra Charat Ram Award recently?
    a)   T.H Vinayakram
    b)   Gulzar
    c)   Pandit Jasraj
    d)   Dr. Dhirubhai Thaker


    10).What is the Capital of Cambodia?
    a)   Libreville
    b)   Phnom Penh
    c)   Praia
    d)   Luanda

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). d)   6). a)   7). c)   8). b)   9). c)   10). b)



    / 5. Reviews