Model GK Questions For Upcoming IBPS Clerk Exam 2014 Part-III | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Model GK Questions For Upcoming IBPS Clerk Exam 2014 Part-III | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                      
    List of Model General Awareness Questions for Upcoming IBPS Clerk Exam 2014 were given below. Candidates those how are preparing for those exams can make use of it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which Indian-owned brand ranked in the annual list of world’s top 100 brands announced by leading brand consultancy Interbrand?
    a)   Land Rover
    b)   Airtel
    c)   Reliance
    d)   TCS
    e)   None of these


    2).Who won the 2014 Shanghai Master’s Tennis Men’s singles title tournament?
    a)   Rafael Nadal
    b)   Nevak Djokovic
    c)   Leonardo Mayer
    d)   Giles Simon
    e)   Roger Federer


    3).What is the name of the first semi-high speed train that was yet to operate soon between Delhi and Agra?
    a)   Gatimaan Express
    b)   Pawan Express
    c)   Tej Express
    d)   Druta Express
    e)   None of these


    4).Which of the following circumstances will end the relationship between a bank and a customer?
    a)   Insanity of the customer
    b)   Insolvency of the customer
    c)   Death of the customer
    d)   Any of the above
    e)   Only b) and c)


    5).Which of the following is a legal clause that gives a lender the authority to seize debtors’ deposits when they default on a loan?
    a)   Appropriation
    b)   Lien
    c)   Sell-off
    d)   Set-off
    e)   None of these


    6).Who is the chairman of National Disaster Management Authority (NDMA)?
    a)   Muzaffar Ahmad
    b)   M.Shashidhar Reddy
    c)   Rajnath Singh
    d)   Narendra Modi
    e)   None of these


    7).Kailash Satyarthi, who won the Nobel Prize for Peace, is associates with which of the following NGOs in India?
    a)   Magic Bus
    b)   Save the Children
    c)   Bachpan Bachao Aandolan
    d)   Assoication for Democratic Reforms
    e)   None of these


    8).Gujarat government has started a Special Purpose Vehicle (SPV) to promote the state’s cultural Capital and to encourage tourism in which city?
    a)   Porbandar
    b)   Vadodara
    c)   Anand
    d)   Surat
    e)   Rajkot


    9).According to the KYC policy of the RBI, PAN is required if the transaction amount exceeds?
    a)   Rs. 10000
    b)   Rs. 20000
    c)   Rs. 50000
    d)   Rs. 100000
    e)   None of these


    10).What is the minimum number of withdrawal transaction is allowed for the Basic Savings Bank Deposit Accounts (BSBDA)?
    a)   3
    b)   4
    c)   5
    d)   10
    e)   No restriction

    Answers:                                 
    1). a)   2). e)   3). a)   4). d)   5). d)   6). d)   7). c)   8). b)   9). c)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews