Model GK Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-III

    GK Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015
    Model GK Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-III:     
    List of Model General Awareness Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Recently union Home Minister Rajnath Singh visited which of the following countries?
    a)   France
    b)   Japan
    c)   Germany
    d)   Israel
    e)   china


    2). External Affairs Minister Sushma Swaraj travelled to which of the following nation to attend a function to commemorate the 180th anniversary of the arrival of Indian indentured labor on the island nation?
    a)   Cameroon
    b)   Suriname
    c)   Trinidad and Tobago
    d)   Fiji
    e)   Mauritius


    3). Ali bin Masoud al Sunaidy, the Commerce and Industry Minister of ____, has visited India recently?
    a)   UAE
    b)   Saudi Arabia
    c)   Kuwait
    d)   Oman
    e)   Bahrain


    4).Which of the following is NOT a public sector bank (PSB) operating in India?
    a)   Federal Bank
    b)   Indian Bank
    c)   IDBI Bank
    d)   Indian overseas Bank
    e)   Vijaya Bank


    5).In addition to Hindi and English, How many language panels are newly added in Indian Bank?
    a)   20
    b)   15
    c)   14
    d)   22
    e)   10


    6).Which states have the largest share of dalits (oppressed) in its population, As per the 2011 census?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Punjab
    c)   West Bengal
    d)   Bihar
    e)   Uttar Pradesh


    7).What is India’s current ranking among world’s largest economies, according to IMF’s latest World Economic Outlook, India is set to become USD 2-tn economy in this year?
    a)   second
    b)   Third
    c)   Sixth
    d)   Tenth
    e)   Seventh


    8).The government has approved raising natural gas price to _______ from Nov 1?
    a)   USD 2.62 per mmBtu
    b)   USD 5.61 per mmBtu
    c)   USD 4.2 per mmBtu
    d)   USD 4.21 per mmBtu
    e)   USD 8.4 per mmBtu


    9).Which of the following currency notes has NOT been discontinued so far?
    a)   Rs 1
    b)   Rs 5
    c)   Rs 20
    d)   Rs 10
    e)   Rs 2


    10).As per extant instructions, the maximum value that can be stored in any prepaid card (issued by banks and authorized non-bank entities) at any point of time is?
    a)   Rs 20,000
    b)   Rs 15,000
    c)   Rs 50,000
    d)   Rs 75,000
    e)   Rs 200,000

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). e)   8). b)   9). d)   10). c)

    SBI Associate Clerk Model GK Questions Part-I:Click Here
    SBI Associate Clerk Model GK Questions Part-II:Click Here
    To View More SBI Associate Clerk Study Materials:Click Here

    Online Mock Tests 2019: