Model Marketing Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-V

    Model Marketing Questions for SBI Associate Clerk
    Model Marketing Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-V:    
    List of Model Marketing Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Marketing is best defined as:
    a)   Matching a product with its market
    b)   Promoting and selling products
    c)   Facilitating satisfying exchange relationships
    d)   Distributing products at the rights price to stores
    e)   Distributing products at low price to stones


    2).The expansion of the definition of marketing to include non business activities adds which one of these examples to the field of marketing?
    a)   Proctor and Gamble selling toothpaste
    b)   St. Pauls Church attracting new member
    c)   PepsiCo selling soft drinks
    d)   Lever’s donating 25 pence to a charity with every pack purchased
    e)   None of these


    3).Tom goes to a vending machine, deposits 50 pence, and receives a Cola. Which one of the following aspects of the definition of marketing is focused on there?
    a)   Production concept
    b)   Satisfaction of organizational goals
    c)   Product pricing and distribution
    d)   Exchange
    e)   None of these


    4).The marketing environment is BEST described as being?
    a)   Composed of controlled variables
    b)   Composed of variables independent of one another
    c)   An indirect influence on marketing activity
    d)   Dynamic and changing
    e)   None of these


    5).A physical, concrete product you can touch is:
    a)   A  server
    b)   A  good
    c)   An  idea
    d)   A  concept
    e)   A  philosophy


    6).Chimney Sweeps employs people to clean fireplaces and chimneys in homes and apartments. The firm is primarily the marketer of:
    a)   A  server
    b)   A  good
    c)   An  idea
    d)   An image
    e)   A physical entity


    7).Which one of the following statements by a company chairman best reflects the marketing concept?
    a)   We have organized our business to make certain that we satisfy customer needs.
    b)   We believe that the marketing department must organize to sell what we produce.
    c)   We try to produce only high quality, technically efficient products.
    d)   We try to encourage company growth.
    e)   We try to produce only high quality and low to cost products.


    8).The marketing concept is a way of thinking or a management philosophy that affects:
    a)   Only marketing activities
    b)   Most efforts of the organization
    c)   Mainly the efforts of sales personnel
    d)   Mainly customer relations
    e)   Only business organizations


    9).If VonAir, a hairdryer manufacturer, is focusing on customer satisfaction; it will find that what consumers really want is:
    a)   More watts
    b)   More speed
    c)   Higher heat settings
    d)   Attractive hair
    e)   More hair


    10).The XKL company wants to adopt the marketing concept. To be consistent with move, it should adopt which of the following philosophies?
    a)   The customer is always rights
    b)   Making money is our business
    c)   Sell, sell, sell
    d)   Keep prices low
    e)   Focus on today

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). d)   5). b)   6). a)   7). e)   8). b)   9). d)   10). a)



    Online Mock Tests 2019: