Model Marketing Questions for upcoming SBI/PO/Clerk Exams Part-I

    Marketing Question SBI PO Clerk
    Model Marketing Questions for upcoming SBI/PO/Clerk Exams Part-I:                 
    List of Model Marketing Questions for upcoming SBI/PO/Clerk exams were given here candidates those who are preparing for these exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the Target Group of a Car Loan?
    a)   All Persons owning a car
    b)   A Family with more than 2 members
    c)   Car designers
    d)   Car Garages
    e)   Car Showrooms


    2).The Standard Marketing Practices will include?
    a)   Poaching
    b)   Unhealthy Competition
    c)   Lowering the Selling Prize
    d)   Unhealthy Discount Schemes
    e)   Phishing


    3).Market Segmentation means dividing___?
    a)   The marketing team into small group
    b)   The employees as per their grades
    c)   The products, as per their usage
    d)   The products, as per their life cycles
    e)   The market, as per the tastes and needs of different group


    4).What is the process of discovering patterns and relationships using the available customer data to know the customer needs and how they act?
    a)   Data Warchousing
    b)   Data Base
    c)   Data Mining
    d)   Data Building
    e)   Data Matching


    5).What is Telemarketing?
    a)   Marketing through Internet
    b)   Selling Telephones
    c)   Door to door Selling
    d)   Sending SMS
    e)   Marketing through Telephone calls


    6).What is the name for motivating the Customer to buy the upgraded products when they intended to buy other low value products?
    a)   Cross Selling
    b)   Forward Selling
    c)   Marketing Ethics
    d)   Channel Marketing
    e)   Up Selling


    7).As per Modern Marketing concepts asserts that the Marketing starts from Product Ideas and Ends with___?
    a)   Production of Quality Product
    b)   Advertisement Campaign
    c)   Customer Satisfaction
    d)   Sale of the Product
    e)   Exchange of Money


    8).What is the name of the situation when a customer purchases are unplanned?
    a)   Latent demand
    b)   Impulse Buying
    c)   Irregular demand
    d)   Unwholesome buying
    e)   None of these


    9).Which of the following is NOT required for a good sales person?
    a)   Sympathetic Approach
    b)   Good communication skills
    c)   Courteous nature
    d)   Persuasion Skills
    e)   Perseverance


    10).What is the name for the list of people who do not wish to receive telemarketing calls?
    a)   Dare Not Call List
    b)   Do Not Call List
    c)   Do Not Dial List
    d)   Do Never Call List
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). e)   4). c)   5). e)   6). e)   7). c)   8). b)   9). a)   10). b)


    People Also Visited:



    / 5. Reviews