Model Reasoning Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 | Part-I

    SBI Associate Clerk Exam 2015
    Model Reasoning Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 | Part-I
    Model Reasoning Questions for upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exam and other IBPS PO/Clerk exams can use these questions.

    1).M, T, B, D and R are five friends each of them having a different weight. R is heavier than M and T but lighter than only B. M is heavier than only T. Who among the following is at the third position according to their weights?
    a)   R
    b)   M
    c)   D
    d)   T
    e)   None of these


    2).How many pairs of letters are there in the word MEDITATION each of which has as many letters between them in the word in the English alphabetical series?
    a)   None
    b)   One
    c)   Two
    d)   Three
    e)   More than three


    3).Meera is eleventh from the left and in a row of 35 girls and Seema is Twenty seventh from the right end in the same row. How many girls are there between them in the row?
    a)   None
    b)   One
    c)   Two
    d)   Three
    e)   None of these


    4).Four of the following five are alike in certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
    a)   Garlic
    b)   Sesame
    c)   Mustard
    d)   Olive
    e)   Corn


    5).In a certain code language JANUARY is written as ZSBTOBK, then how OCTOBER written in that code language?
    a)   SFCPUDP
    b)   SFCNUDP
    c)   SCFNDUP
    d)   FSCNUDP
    e)   None of these


    Directions (Q. 6-10): Study the following information carefully and answer the given questions:
    A, B, C, D, E, F, G, H and I are sitting around a circular table facing centre, B is fourth to the left of G, Who is second to the right of C. F is fourth to the right of C and is second to the left of I. D is not an immediate neighbor of either I or B. A is not the neighbor of F. H is third to the right of E.
    6).Who among the following is second to the right of I?
    a)   C
    b)   E
    c)   H
    d)   F
    e)   None of these


    7).Who is sitting third to the right of the one who is sitting second to the right of A?
    a)   D
    b)   C
    c)   I
    d)   H
    e)   None of these


    8).How many persons are sitting between H and D, if counted ACW from D?
    a)   One
    b)   Two
    c)   Three
    d)   Four
    e)   None of these


    9).What is the position of A with respect to H?
    a)   Second to the right
    b)   Third to the left
    c)   Second to the left
    d)   Fifth to the right
    e)   None of these


    10).Who sits third to the left of E?
    a)   A
    b)   G
    c)   H
    d)   C
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). c)   2). e)   3). b)   4). a)   5). b)   6). c)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos