Model Technical Questions for Upcoming IBPS SO (IT Officers) Exam 2015 Part-V

    Model Technical Questions for IBPS IT Officers
    Model Technical Questions for Upcoming IBPS SO (IT Officers) Exam 2015 Part-V:  
    List of Model Technical Questions for the upcoming IBPS SO (IT Officers) Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Name the virus which spreads by it-self?
    a)   Trojan
    b)   Stealth Virus
    c)   Worm
    d)   All of these
    e)   None of these


    2).0.0.0.0 IP address comes under which class?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).Which of the following languages comes under third generation?
    a)   VB
    b)   Java
    c)   C
    d)   All of these
    e)   None of these


    4).Among the following devices, Virus cannot be spread by_____?
    a)   Floppies
    b)   Modem
    c)   Networks
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).Among the below which is the classification for virus?
    a)   System Infectors
    b)   Boot Infectors
    c)   Both (1) and (2)
    d)   Either (1) and (2)
    e)   None of these


    6).Which of the following is used to recovery from VIRUS?
    a)   Anti-Virus
    b)   Code
    c)   Special Programme
    d)   All of these
    e)   None of these


    7).What is ‘NORTON’?
    a)   It is a program
    b)   It is an Anti-Virus
    c)   It is a Network
    d)   It is a Software
    e)   None of these


    8).Which type to virus will affect the operating system?
    a)   EXE Infector
    b)   Boot Infector
    c)   System Infector
    d)   All of the above
    e)   None of these


    9).What is ‘BOOT’?
    a)   Loading software in Computer
    b)   Managing software in Computer
    c)   Start Up a Computer
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).In Credit Card, CVV stands for?
    a)   Computer Verification Value
    b)   Card Verification Value
    c)   Customer Verification Value
    d)   Card Validity Value
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)
    Online Mock Tests 2019: