Model Technical Questions for Upcoming IBPS Specialist Officer Exam 2015-Part-I

    Model Technical Questions for Upcoming IBPS Specialist Officer Exam 2015-Part-I:
    List of Model Technical Questions for the upcoming IBPS Specialist Officer Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Which of the following is “TRUE” in the case of Peer-to-Peer Network?
    a)   is ideal for transferring large files
    b)   always requires a router
    c)   only functions with fiber optic cable
    d)   requires no special operating system other than Windows 95 or 98
    e)   None of these


    2).Which is stored in partition table?
    a)   Where the different partition of disk begin
    b)   Where the different partitions of disk end
    c)   Which is bootable partition
    d)   All of the above
    e)   None of these


    3).Program that stored in ______ memory is can’t be erased?
    a)   RAM
    b)   ROM
    c)   Cache Memory
    d)   Virtual Memory
    e)   None of these


    4).Which of the following is used in high speed telecommunications?
    a)   Internet
    b)   Ethernet
    c)   Modem
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).Among the following which will not take care of security?
    a)   Shutting down terminal after predetermined number of unauthorized attempts
    b)   Forcing change of passwords frequently
    c)   Reviews log books by security personnel
    d)   Scanning all floppies before using them
    e)   None of these


    6).Steering Committee that manages internet does?
    a)   Review of user equipments
    b)   Strategic planning for internet’s future
    c)   Evaluation of specific project plans for system
    d)   Feasibility studies are required
    e)   None of these


    7).Data entered in front end is valid only when it is___?
    a)   Accurate
    b)   Secured
    c)   Complete
    d)   All of these
    e)   None of these


    8).SSL in Linux provides____?
    a)   Password protection
    b)   Logging
    c)   Security
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).Which of the following action was not performed by DBA?
    a)   Physical design of database
    b)   Security provision of database
    c)   Coordination of users in diverse application
    d)   Logical Design of database
    e)   None of these


    10).Which of the following is “TRUE” in the case of IP Address?
    a)   Same for all servers
    b)   More than 32 bits for high security zones
    c)   Can change even if the domain name remains same
    d)   Not a part of DNS
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). b)   5). c)   6). b)   7). a)   8). c)   9). d)   10). c)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    Online Mock Tests 2019: