Model Technical Questions for Upcoming IBPS Specialist Officer Exam 2015-Part-II

    IBPS Specialist Officer Exam 2015
    Model Technical Questions for Upcoming IBPS Specialist Officer Exam 2015-Part-II
    List of Model Technical Questions for the upcoming IBPS Specialist Officer Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).What is meant by Predictive Validity?
    a)   Assessment Model
    b)   Quality Assure
    c)   Quantitative Score
    d)   All of these
    e)   None of these


    2).The data in the database is redundantly maintained because of______?
    a)   Performance
    b)   Scalability
    c)   Reliability
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).How many bits does the each directory entry consists of?
    a)   16
    b)   32
    c)   64
    d)   All of these
    e)   None of these


    4).Which of the following is associated with the implementation of E-Commerce?
    a)   LAN
    b)   Wireless LAN
    c)   Value-Added Network
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).Which is the major environmental threat of computer installation?
    a)   Fire
    b)   Structural Damage
    c)   Floods
    d)   Tides
    e)   None of these


    6).Among the following which is NOT a part of an expert system?
    a)   Inference Engine
    b)   Computing Environment
    c)   End Use Inference
    d)   Knowledge Base
    e)   None of these


    7).Out of three rollers, how many of them are responsible for the movement of the cursor on screen?
    a)   2
    b)   1
    c)   3
    d)   All are responsible
    e)   None of these


    8).Which of the following is used to check the answer sheets of bank PO’s examination?
    a)   Magnetic Ink Character Reader
    b)   Optical Mark Reader
    c)   Optical Character Reader
    d)   Any of these
    e)   None of these


    9).In EDI transaction, which determines the authorized sign?
    a)   Masking
    b)   Private Key cryptosystem
    c)   Digital Signature
    d)   Spoofing
    e)   None of these


    10).What is USENET news group services?
    a)   An Instant messaging system
    b)   Worldwide bulletin board system that can be accessed through internet
    c)   A service related with internet
    d)   All of the above
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). c)   5). a)   6). b)   7). a)   8). b)   9). c)   10). b)


    To View more Study Materials for IBPS SO Exam 2015:Click Here



    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests