Model Technical Questions for Upcoming IBPS Specialist Officer (IT Officers) Exam 2015-Part-III

    Model Technical Questions for Upcoming IBPS Specialist Officer
    Model Technical Questions for Upcoming IBPS Specialist Officer (IT Officers) Exam 2015-Part-III:  
    List of Model Technical Questions for the upcoming IBPS Specialist Officer (IT Officers) Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Which of the following uses a personal security code for GSM Subscribers?
    a)   Advice of Change
    b)   SMS
    c)   Voice Mails
    d)   All of these
    e)   None of these


    2).Among the below transactions which requires maximum security?
    a)   Batch Control/Transactions
    b)   Master File Manipulations
    c)   Error Correction Codes
    d)   Normal Transactions
    e)   None of these


    3).Which of the following holds actual data in the database?
    a)   Triggers
    b)   Reports
    c)   Schemes
    d)   Tables
    e)   None of these


    4).8087 is a?
    a)   IC
    b)   Peripheral
    c)   Math Processor
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).Which of the following is NOT a support chip?
    a)   Microprocessor Chip
    b)   Keyboard Controller Chip
    c)   Programmable Peripheral Chip
    d)   All are Support Chips
    e)   None of these


    6).Among the following which is most difficult password construction procedure?
    a)   Using Random Number generation
    b)   Reversing Character in user’s birthday
    c)   Reversing Characters in user’s name
    d)   All are easy to remember
    e)   None of these


    7).By redundancy in a file based system we mean that:
    a)   Data is unavailable
    b)   Same data is duplicated in many files
    c)   Unnecessary data is stored
    d)   Files have redundant data
    e)   None of these


    8).What is Electronic Data Ex-change?
    a)   Can’t actually exchange data between two machines
    b)   Alternative name of E-Mail
    c)   Provides strategic and operational business opportunity
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).Digial Signals used in ISDN has____?
    a)   Discrete Values
    b)   Any Values
    c)   Whole Number Values
    d)   Fractional Values
    e)   None of these


    10).802.1 is a IEEE standard for_____?
    a)   Wireless Networks
    b)   Token Bus
    c)   Token Ring
    d)   All of the above
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). d)   5). a)   6). a)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: