Most Expected General Awareness Questions in IBPS PO Exam Part-I | IBPS PO Exam Preparation

    Most Expected General Awareness Questions in IBPS PO Exam Part-I | IBPS PO Exam PreparationMost Expected General Awareness questions for the upcoming IBPS PO examination were mentioned below. Candidates those who are preparing for the examination can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the new Attorney General of India?
    a)   Meenakshi Lekhi
    b)   Mukul Rohatgi
    c)   Mohan Parasaran
    d)   Venu Gopal


    2).Which of the following is the components of monetary policy?
    a)   Bank Rate
    b)   Repo Rate& Reverse Repo Rate
    c)   Cash Reserve Ratio
    d)   All of these


    3).Who is the first women chief justice of Delhi High Court?
    a)   Liela Seth
    b)   Gorla Rohini
    c)   Sujatha Singh
    d)   Sucheta Kripalani


    4).Who has selected as new Navy Chief on April 2014?
    a)   Vikaram Singh
    b)   R K Sinha
    c)   R K Dhowan
    d)   Dalbeer Singh


    5).Who is the Present Chairman of SEBI?
    a)   Rahul Kullar
    b)   S. Raman
    c)   Rajeev K. Agrawal
    d)   U. K. Sinha


    6).In Women’s singles Australian Open Tennis Competition 2014, who has won the first Grand Slam?
    a)   Sara errani
    b)   Daniela Hantuchova
    c)   Julia Goerges
    d)   Li Na


    7).For expatriate employees, which is the most expensive city of the world?
    a)   London
    b)   New York
    c)   Singapore
    d)   Tokyo


    8).Which International Institute will never provide loans to government?
    a)   International Finance Commission
    b)   International Development Agency
    c)   International Monetary Fund
    d)   None of these


    9).Who is the new chairman of Software Industry Association NASSCOM?
    a)   Ajay Shriram
    b)   R Chandrasekharan
    c)   B V R Mohan Reddy
    d)   Sanjay Baru


    10).Who is the New Prime Minister of Hungary?
    a)   Tommy Remengesau
    b)   Jozsef Antall
    c)   Bela Imredy
    d)   Viktor Orban

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). b)   4). c)   5). d)   6). d)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)

    / 5. Reviews