Practice Aptitude Questions for Bank PO and Clerk Exam 2015 Set-8 (With Solved Solutions)

Practice Aptitude Questions for Bank PO and Clerk Exam 2015 Set-8:      
List of Practice Aptitude Questions for the upcoming Bank PO and Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).The profit earned after selling an article for Rs 524 is the same as the loss incurred after selling the article for Rs 436. What is the cost price of the article?
a)   Rs 480
b)   Rs 510
c)   Rs 600
d)   Rs 750
e)   None of these


2).In an examination there are questions. 1 mark is given for each correct answer and 0.25 marks is deducted for each incorrect answer. Mohan attempted all the question and scored 13.75 marks. How many incorrect answers did he give?
a)   10
b)   11
c)   12
d)   12
e)   None of these


3).Mr. Sharma invests 13% of his monthly salary on mutual funds and the amount is Rs 305500. Later he invests 9% of his monthly salary on pension polices. Also, he invests another 29% of his monthly salary on insurance policies. What is the total monthly amount invested by Mr. Sharma?
a)   Rs 22lakh
b)   Rs 12.5lakh
c)   Rs 1198500
d)   Rs 6.50lakh
e)   None of these


4).In how many different ways can the word GALOTIA be arranged?
a)   1870
b)   2080
c)   2110
d)   2520
e)   None of these


5).The ratio of the earnings of A to B is 4: 5. If the earnings of A increase by 20% and the earning of B decrease by 20%, the new ratio of their earning becomes 6: 5. What are A’s earnings?
a)   Rs 20000
b)   Rs15010
c)   Rs 5000
d)   Can’t be determined
e)   None of these


Directions (Question. 6-10): Study the following table carefully and answer the questions given below:
Number of males and females in various societies
Society
Male
Female
A
250
350
B
400
150
C
300
275
D
280
300
E
180
250
F
325
300


Percentage of children (Males and Females in the society)

Society
Children
Male children
Female children
A
25%
40%
60%
B
40%
75%
25%
C
16%
25%
75%
D
25%
80%
20%
E
40%
50%
50%
F
24%
46%
54%

6).What is total number of male children in all societies?

a)   519
b)   530
c)   571
d)   619
e)   None of these


7).The average number of male children in all societies together is equal to
a)   77
b)   86.5
c)   92.5
d)   105.6
e)   None of these


8).In which society is the number of male children the largest?
a)   F
b)   A
c)   B
d)   C
e)   None of these


9).What is the total number of persons in all the societies together?
a)   2015
b)   2640
c)   2918
d)   3360
e)   None of these


10).What is the difference between the number of male children in society F and that in society C?
a)   42
b)   44
c)   54
d)   49
e)   None of these

Answers:                                 
1). a)   2). d)   3). c)   4). d)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). e)

To View More Study Materials for SBI PO Exam 2015: Click Here

To Get All Updates Daily From IBPS Guide, Subscribe Now by Email


/ 5. Reviews