Practice English Questions (Cloze Test) for Bank PO and Clerk Exams Set-13

Practice English Questions (Cloze Test)
Practice English Questions (Cloze Test) for Bank PO and Clerk Exams Set-13:
Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.


    Directions (Questions.01-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

     The theory of rebirth(1) that a soul is(2)and has to go through a(3)number of birth-and-death cycles(4)it attainsmoksha:complete(5)from this routine. Though death is physically and mentally(6), it should at least philosophically be a positive, if not a downright celebratory, event –(7)every death brings the soul that much closer to(8).
    The(9)of including dance and music in funeral processions of certain communities may seem(10)to some, but it probably has its origin in this thought.


1).
a)   hypothesises
b)   supposes
c)   postulates
d)   predicates
e)   prescribes


2).
a)   perfect
b)   invincible
c)   huge
d)   colossus
e)   indestructible


3).
a)   limited
b)   restricted
c)   known
d)   finite
e)   insignificant


4).
a)   later
b)   before
c)   then
d)   as
e)   prior


5).
a)   liberation
b)   discharge
c)   release
d)   rescue
e)   relief


6).
a)   nasty
b)   painful
c)   tender
d)   wretched
e)   miserable


7).
a)   reason
b)   how
c)   since
d)   hence
e)   when


8).
a)   inaction
b)   pleasure
c)   destruction
d)   danger
e)   salvation


9).
a)   practice
b)   religion
c)   tactics
d)   form
e)   rule


10).
a)   different
b)   curious
c)   funny
d)   bizarre
e)   difficult

Answers:                                 
1). c)   2). e)   3). d)   4). b)   5). a)   6). b)   7). c)   8). e)   9). a)   10). d)

Online Mock Tests 2019: